Fargesprakende vinnere

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: De røk hårfint i semifinalen i robotkampen, men de vant samarbeidsprisen og forskningsprisen i First Lego League. Det ble et fargesprakende og verdig vinnerlag, som kan gjøre seg klare til nordisk finale i København.

DEL

Til ellevill jubel og tårer kunne Neon Light fra Klyve barneskole feire seieren lørdag.

- Dette var veldig gøy, det morsomste jeg har vært med, sier Daniel Navesete, hovedanfører på laget. Stolt kunne han løfte pokalen i været.

HAR LÆRT SÅ MYE

- De har stått på som bare søren, dette var veldig morsomt, smiler lærer Kristin Andreassen med tårer i øynene hun også.

- De har lært så mye på de åtte ukene, som de kan ta med seg videre, forteller hun.

Andreassen trekker fram samarbeidspolitiet, som har vært et eget organ som har passet på at samarbeidet har fungert. Derfor hentet de også hjem samarbeidsprisen. I tillegg vant de forskningsprisen for Divipen, en digital penn.

De ble videre nummer to i teknologikonkurransen og nummer to i markedsføringskonkurransen. Så en kan trygt slå fast at det var en verdig vinner.

Robotfinalen ble en rent Gjerpen barneskole-oppgjør. The Future Girls (jentene) vant med fem poeng over Fort Future (guttene). Lunde Future (Lunde barneskole) vant teknologiprisen.

FFL JUNIOR

Nytt av året er at også de yngste kan være. TA var med da Lunde SFO presenterte sine legoprosjekt. Her skulle SFO- og barnehagebarn bygge fritt.

Nages, Liinnea, Fredrik og Magnus hadde laget drømmeklasserom med skyvedør, kaffemaskin og touchskjermer. Dommerne var behørige imponert over hva de hadde fått til etter åtte ukers tid. Etterpå fikk alle premier.

Artikkeltags