Turen startet fra Porsgrunn 07.00 lørdag morgen, søndag i 17.30-tida var de endelig fremme på toppen.

Det er en gåtur på 13 mil. Alt for å feire at han tidligere i sommer vant en delfinale i konkurransen Folkers gründer, og for å sette fokus på sult og underernæring i verden.

- Det har vært en utrolig hard tur. Særlig siden vi ikke er herdet for noe slikt som dette. Jeg har gnagsår overalt på begge føttene, forteller Friis på telefon.

Med seg på turen har han hatt broren, en kamerat og følgebil med mannskaper fra Røde Kors.

- Vi har bare hatt små pauser underveis. 10 til 15 minutter. Jeg merker søvnmangelen nå, men er utrolig glad for den hjelpen vi har fått fra Røde Kors underveis. Disse gutta har tatt av fritiden sin for å være med på dette, jeg er utrolig takknemlig, forsikerer gründeren.

Men søvnmangelen og gnagsårene tar ikke fra han gleden av å være på toppen av Telemark, selv om han ikke var helt sikker på å fullføre underveis.

- Nei, vi har ikke vært sikre. Dette er jo egentlig galskap, men nå er det bare utrolig deilig å være fremme, forteller han.

Underveis på turen har han holdt folket oppdatert via Facebook-siden til Live Arctic. Interessen har vært stor.

- Responsen har vært massiv, og det setter vi veldig pris på. Vi har også truffet flere underveis som har heiet og hilst på oss. Det varmer, og det hjelper oss også å få fokus på det vi ville oppnå med denne turen. Sette fokus på sult og underernæring i verden, sier han engasjert.

Og det blir som seg hør og bør feiring på toppen.

- Nå skal jeg kose meg med en energibar også kan det hende det blir en vaffel på hytta til Turistforeningen, ler han.

Hjemturen, den tar verken han eller reisefølge til fots.

Nei, nå blir det banen ned også blir det å sette seg i bilen å legge beina høyt. Kanskje sove litt, avslutter han.