Thor Sverre misbrukt av Nigeria-svindlere

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Mandag ble flere næringslivsledere, politikere og politimannen som leder enheten mot organisert kriminalitet forsøkt svindlet av det som trolig er Nigeria-svindlere.

DEL

Alle fikk de en venneforespørsel på Facebook av det som tilsynelatende var fra skiensmannen Thor Sverre Minnesjord. Han er en respektert næringslivsmann og nærmere 30 personer aksepterte venneforespørselen på kort tid.

Alle er facebookvenner med Minnesjord fra tidligere og de fleste trodde nok at skiensmannen hadde fått trøbbel med sin gamle facebookprofil.

CHAT

En av dem som godtok venneforespørselen var undertegnede og kort tid etterpå dukket den nye «Minnesjord» opp på chat.

- Hei, hvordan går det med deg i dag?

- Med meg er det bra. Er på jobb.

- Er ganske bra også hyggelig å høre fra deg er veldig spent håper du høre om den gode nyheten ennå?

Og etter det ble det stille. Om det var Google translate som hang seg opp eller om det ble litt mange å chatte med er uvisst.  Jeg vet heller ikke hva den gode nyheten var. Jeg blir ikke overrasket om Minnesjord har noen penger til meg og kun trenger bankkontonummer og andre personalia for å kunne overføre pengene.

POLITIET

Svindleren kjenner neppe meg, Minnesjord eller Odd Skei Kostveit. Den sistnevnte leder Operasjon Grenseløs i politiet. Dette er en enhet som jobber spesielt med organisert kriminalitet. Kostveit var også blant dem som godtok venneforespørselen.

- Jeg fikk en sånn "How are you today"-melding og stusset jo litt, men vet jo at Minnesjord driver med internasjonal handel, sier Kostveit. Heller ikke fra den kanten kan svindlerne påregne noen pengeoverføringer.

UAKSEPTABELT

- Dette er totalt uakseptabelt, sier Minnesjord selv. Han var selv i et møte på Sørlandet og ble først klar over svindelforsøket flere timer senere.

- Jeg ble varslet av en venn som samtidig varslet Facebook, sier Minnesjord på en dårlig mobillinje. Han bekrefter at han selv ikke har opprettet noen ny profil på Facebook.

- Det er vel ikke stort jeg kan gjøre bortsett fra å varsle mine venner og Facebook. Jeg satser på at de rydder opp i dette, avslutter skiensmannen.

Artikkeltags