Det skriver Aftenposten på sine nettsider.

- Jeg er glad og lettet for at dette nå blir etterforsket, sier Klomsæt til Aftenposten.

Den 6. februar anmeldte Sigurd Klomsæt Asker og Bærum politidistrikt til Spesialenheten for mangelfull etterforskning og bruk av ulovlige teledata – telefontrafikk mellom advokat Klomsæt og hans klienter – en fortrolig kontakt som er underlagt streng beskyttelse.

Til samme avis uttaler Jan-Egil Presthus, sjef for Spesialenheten, at dommen skal innhentes og gjennomgås. - Det er iverksatt etterforskning på bakgrunn av opplysninger i saken, bekrefter Presthus.

Les også: - Dette er et frifinnende bevis for Klomsæt

Les også: - Klomsæt sendte bildet til Alte

KLOMSÆT-SAKEN

  • 3. februar 2012 leverte Oslo politidistrikt ut etterforskningsmateriale i 22. juli-saken til bistandsadvokatene. Blant disse var Sigurd Klomsæt. På grunn av tidligere lekkasjer i saken hadde politiet laget en felle. I et fotografi av Anders Behring Breivik tatt på Utøya like etter pågripelsen hadde politiet lagt inn en nummerkode som vannmerke. Denne nummerkoden var ulik for alle bistandsadvokatene.
  • Samme dag ble bildet av Anders Behring Breivik publisert i blant annet denne artikkelen på NRKs nettsider. Politiet mener at vannmerket i bildene viser at det var Sigurd Klomsæts kontor som lekket bildene til pressen.
  • Som følge av denne saken mistet Sigurd Klomsæt sin advokatbevilling. Han saksøkte Advokatbevillingsnemnda i kampen for å få bevillingen tilbake, men tapte i Oslo tingrett og har nå anket saken til lagmannsretten.
  • Klomsæt ble ilagt en bot på 24.000 kroner for å ha lekket etterforskningsmateriale. Han vedtok ikke boten, og Oslo tingrett ga ham medhold i denne saken. Påtalemyndigheten har anket avgjørelsen til lagmannsretten.
  • 21. mars 2013 skrev Google en e-post til Asker og Bærum politidistrikt der de opplyse om at NRK hadde tatt kontakt med Google i et forsøk på å fjerne googleindekseringen av Breivik-bildene, og at den NRK-ansatte i den anledningen sa at politiet hadde lekket bildene. NRK avviste dette overfor Nettavisen.
  • 3. april sier Ronny Alte til Nettavisen at han fikk tilgang til det omtalte bildet allerede 21. desember 2011 - altså lenge før Sigurd Klomsæt fikk bildet av politiet.