- Gir 25 nye arbeidsplasser i Telemark

Daglig leder i BioGren AS Arne Myhrvold legger frem planene for Skjerkøya.

Daglig leder i BioGren AS Arne Myhrvold legger frem planene for Skjerkøya. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

BAMBLE: BioGren AS skal bygge pelletsfabrikk i Telemark. Selskapet har kjøpt 100 mål tomt av Frier Havn AS.

DEL

Fabrikken blir bygget på Skjerkøya i Bamble.

BioGren AS antyder 25 nye arbeidsplasser i Telemark i løpet av 2016.

I tillegg kommer underleverandører i spill, dette kan omfatte i overkant av 200 personer, melder BioGren AS.

- Vi er nå klare for å bygge et pelletsanlegg i Grenland. Det skal bli en grønn og lønnsom investering. Vi vil ha behov for 600 000 kubikk med trevirke som vi kjøper fra AT Skog, Viken skog og andre aktører, sier Arne Myhrvold som er daglig leder i BioGren AS.

MARKED I VEKST

Pelletsmarkedet i Europa har hatt en vekst på 20 prosent årlig de siste 4-5 årene. Veksten er, i følge BioGren AS, ventet å fortsette.

- Det er allerede inngått avtaler om salg av hele produksjonen fra fabrikken til kunder i England, Danmark og Nederland.

Produktene som skal produseres vil være en erstatning for forurensende kull som energikilde.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen jubler over nyetableringen.

- Dette er en gledens dag for Telemark. Vi jobber godt sammen innen næringsutvikling for å skape vekst i fylket. At BioGren når har kjøpt tomt, kjøpt produksjonsutstyr og inngått avtale om salg av hele selskapets produksjon før fabrikken er klar er fantastisk, sier han.

- FANTASTISK MOTTAKELSE

Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold, som er daglig leder i BioGren AS, skryter av mottakelsen selskapet har fått i Telemark.

- Vi har fått en fantastisk mottakelse. Telemark fylkeskommune, Vekst i Grenland og Invest in Telemark har vært solide støttespillere i riggingen av selskapet og prosjektet på Skjerkøya, sier han.

Selskapet har allerede sikret seg 30 millioner i egenkapital, og gjennomfører i disse dager en emisjon for å hente inn i alt 180 millioner kroner.

BioGren AS skal nå ut å rekruttere administrerende direktør.

- Det skal være en direktør med solid industrierfaring, og som også er bosatt i Grenland, uttaler Myhrvold.

- Vi har eid tomten siden 1998 og har bare ventet på å finne den rette bedriften som kunne etablere seg her på Skjerkøya, sier Ivar Nilsen i Kranringen. Han og andre nøkkelpersoner knyttet til Kranringen er eiere av Frier Havn AS som eier tomten hvor BioGren nå skal etablere seg.

Artikkeltags