Gå til sidens hovedinnhold

- En trist melding

Artikkelen er over 11 år gammel

- Dette var en trist melding. Arne har på en eller annen måte vært rundt meg siden gymnasdagene.

Det sier fylkesordfører Gunn Marit Helgesen da TA gir henne den triste beskjeden om Arne Tovik Olsens bortgang tirsdag morgen.

- Vi gikk på Porsgrunn gymnas sammen. Men det var da jeg begynte i fylkespolitikken i 1992 at jeg fikk kontakt med han.

- Arne var alltid blid og rappkjefta. Han var utrolig god på analyse og kunne veldig mye om politikk. Han senset nerven i de politiske sakene og i det politiske spillet. Sammen med Bjørn Honerød lagde han mye gøy, det var alltid mye latter med de to.

- Samtidig var han den fremste politiske journalistene i Telemark. Han fikk med seg alt. Noen ganger viste jeg ikke hvor han fikk informasjonen fra. Han hadde et utrolig overblikk, han hadde det under huden, sier fylkesordfører Gunn Marit Helgesen..

EN TUNG DAG PÅ JOBB

For redaktør Lars Kise ble det en tung dag på jobb tirsdag.

- Det er en utrolig tung og trist dag i Varden. Arne betydde veldig mye som kollega og medmenneske.

- Han hadde på en måte kunnskapen og engasjementet, men også rausheten og omsorgen.

- Han var en institusjon i Telemark og har betydd mye for mange journalister. Arne etterlater seg et tomrom det er helt umulig å fylle, sier redaktør Lars Kise.

SATTE SITT PREG

- Jeg oppfattet Arne som en veldig fullblods journalist. Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Jørund A. Ruud.

Da Arne Olsen Tovik ble ansatt i TA i 1987 var det Ruud som var redaktør.

- Arne hadde både nyhetsteft og kommentatorevne. Han var av den typen journalister som ikke var fornøyd bare med å ha en liten nyhetssak nå og da. Han ville dypere og sette ting i sammenheng.

- Arne han hadde en veldig god formuleringsevne både skriftlig og muntlig og satte sitt preg på Telemark, sier Jørund A. Ruud.

DEN MEST MARKANTE

- Det var med stor sorg at jeg mottok meldingen om at Telemarks mest markante pressemann de senere årene har gått bort, sier ansvarlig redaktør Ove Mellingen i TA.

- Arne Olsen Tovik var sentral både i TA, NRK og etter hvert i Varden. Han var en sylskarp kommentator samtidig som han var et varmt og raust menneske.

- Personlig hadde jeg stor glede av teksmeldinger og annen kontakt som kom innimellom. Det viste at selv om vi var konkurrenter så var romsligheten og den menneskelige varmen hans mest framtredende trekk, sier Ove Mellingen.