- Eldre glemt i krisepakka

SYKEHJEM: Jan Rugstad, leder av Fagforbundets pensjonistgruppe, vil ha penger fra krisepakka til eldreomsorg.

SYKEHJEM: Jan Rugstad, leder av Fagforbundets pensjonistgruppe, vil ha penger fra krisepakka til eldreomsorg. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fagforbundet i pensjonistgruppa i Skien mener penger fra regjeringens krisepakke burde gått til sykehjem.

DEL

- Jeg er skuffet over at regjeringens tiltakspakke ikke har satt av penger til plasser innen eldreomsorgen, sier Jan Rugstad, leder for Fagforbundet i pensjonistgruppa i Skien.

Han mener det ikke er noen motsetning mellom å bygge boliger til unge, funksjonshemmede og sykehjemsplasser.

- Vi vil ikke sette grupper opp mot hverandre. Skien kommune kan ta seg råd til begge deler, mener Rugstad.

BEKLAGER

Pensjonistgruppa beklager samtidig i en uttalelse sterkt den store nedbemanningen innen eldreomsorgen i Skien.

- Færre hender innen eldreomsorgen vil bety enda mer press på de ansatte, og at de får flere oppgaver. Dette vil igjen gå utover deres arbeidsmiljø og kvaliteten på den tjenesten de skal levere, mener Rugstad.

LIV OG LÆRE

- Alle de politiske partiene gir ved valg og festlige anledninger uttrykk for at eldreomsorg skal prioriteres. Men det er forskjell på liv og lære, det er denne saken et godt eksempel på, mener leder for pensjonistgruppa.

Pensjonistgruppa stiller også spørsmål ved hvorfor bygging av nytt sykehjem ikke blir nevnt i forbindelse med krisepakka.

NYTT SYKEHJEM

- Etter det vi har forstått gis det betydelig statlig støtte til bygging av nye sykehjem utover det som gis i krisepakka. I denne situasjonen, og med økende arbeidsledighet, burde det nå være rom for å komme i gang med bygging av nytt sykehjem, sier Rugstad.

Han viser til at bygging av nytt sykehjem på Nenset i Skien er prosjektert og tomta er avsatt, men i den saken har det ennå ikke skjedd noenting.

STOR VELGERGRUPPE

Rugstad minner om at pensjonistene legger merke til hva politikerne sier, og ikke minst hva de gjør, samtidig som de er en betydelig velgergruppe.

- Det er ikke sikkert argumentet om at alternativet til den sittende ledelse er verre vil gjelde helt til neste valg, sier han.

Artikkeltags