Gå til sidens hovedinnhold

Flere tusen har vært uten strøm i ettermiddag

Artikkelen er over 2 år gammel

Ekstremværet Knud fører til problemer for strømforsyningen. På det meste var over 5000 kunder hos Skagerak Nett uten strøm.

Flesteparten av kundene som var uten strøm bor i Vestfold, men mange hundre kunder i Telemark har også vært strømløse som følge av uværet.

Ved 19-tiden var 320 kunder i Bamble, 145 i Skien, 20 i Siljan og 9 i Porgrunn uten strøm i kontakten.

På det meste var 5600 kunder strømløse, rett før klokken 16.00 fredag.

-Vi frykter at været vil ta seg opp igjen, og at flere vil miste strømmen utover kvelden. Vi ser at søsterselskapet vårt, Agder Energi, er betydelig hardere rammet enn oss, og vi tar høyde for at det samme været vil nå våre områder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak.

Høy beredskap

-Alle tilgjengelige mannskaper arbeider med feilretting. Dette arbeidet vil pågå utover kvelden i den grad dette er forsvarlig med tanke på sikkerhet for personellet.

Driftssentralen og feilmeldingstelefonen er også oppbemannet. Publikum oppfordres til å benytte seg av avbruddskartet som ligger på www.skageraknett.no.

Dersom man bor i et område som er merket strømløst, er det ikke nødvendig å kontakte Skagerak på nytt. Unntaket er dersom man har gjort observasjoner av feilsted. Slike opplysninger kan hjelpe oss i arbeidet med å reparere nettet.

Ledninger som blir liggende på bakken kan være strømførende. Det medfører livsfare å komme i kontakt med disse.