Gå til sidens hovedinnhold

Hvem vil være med å bygge hus?

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Henrik Tangen lover overraskelser til de som blir med i pepperkakekonkurransen til Krogsveen i år - og håper så mange som mulig blir med og baker hus.

Det er blitt en populær happening og det blir alltid stor ståhei på Brotorvet når pepperkakehusene vises i all sin prakt.

Det lages salgsoppgaver, det annonseres og det skal bys, og gjengen hos Krogsveen i Bamble håper på heftige budrunder fram mot jul.

Håper mange blir med

Hvert år siden 2005 har eiendomsmeglerkontoret på Stathelle engasjert barnehager, Sfo, skoler og private til å lage pepperkakehus som skal stilles ut på Brotorvet i førjulstiden.

Næringslivet og andre aktører inviteres til å by på husene og pengene går til veldedige formål.

– I år har vi bestemt oss for at Sykehusklovnene skal få pengene, og vi håper selvfølgelig på rause budgivere. Men før vi kommer så langt håper vi på at så mange som mulig har lyst til å være med å bake, sier Tangen.

De lader opp med pepperkaker og klementiner og snuser så vidt på førjulen mens de forteller om årets sprell på kontoret.

Budkrig?

Tidligere har de fått inn opp mot 70 000 fra ivrige budgivere.

– Jo flere hus vi har å vise fram, jo mer penger får vi inn. Og sykehusklovnene gjør en fantastisk innsats for barna på sykehuset og fortjener mest mulig. Vi har hatt fantastiske bidrag tidligere, og håper mange har lyst til å være med å bake. Det er fritt fram for alle som har lyst, sier Tangen, som lover fest og moro på Brotorvet.

– Vi pleier å lage litt show rundt dette og ser at ungene pleier å synes det er stas å få pepperkakehusene sine vist fram, sier Tangen, og påpeker at det er «blodig alvor» med disse husene.

– Vi jobber hardt for få inn bud og tar dette seriøst. Det vi drømmer om er jo at to bedrifter havner i budrunde og gir oss masse penger til Sykehusklovnene, det hadde vært moro. Men så må vi jo også fortelle at det vanker overraskelser til de som er med og lager hus. Mer sier vi ikke, avslutter Tangen og hans kolleger i Bamble.

Pepperkakehusene må leveres på Brotorvet innen torsdag 29. november.