Ber samferdelsministeren svare om E18

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Terje Lien Aasland ber om svar fra samferdselsministeren.

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Terje Lien Aasland ber om svar fra samferdselsministeren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Stortingsrepresentant og leder av Telemark Ap, Terje Lien Aasland, ber nå samferdselsminister Ketil Solvik Olsen om svar om det som kan skje med E18 gjennom Bamble.

DEL

– Det er på tide at statsråden kommer på banen og avklarer om smalere vei og en vei uten lys er greit. Dette er ikke bare en sak for Nye veier, dette er i høyeste grad også en politisk sak, sier Terje Lien Aasland.

I brevet som Lien Aasland har sendt heter det følgende:

«I Telemarksavisa 09.01.17 kommer det fram at utbyggingsselskapet Nye veier AS har søkt om å få fravike kravet om veiskulder på 3 meter. Dersom selskapet får godkjent en slik søknad vil veiskulderen blir 2 meter. Det kommer også fram av artikkelen at selskapet er i ferd med å utarbeide en søknad om få bygge ut en ny E18 gjennom Bamble uten veibelysning. Dersom slike fravik søknader imøtekommes vil dette bety en vesentlig svekket trafikksikkerhet og en vesentlig forringelse av den kvalitet som er valgt ved utbygging av tilsvarende veier andre steder de siste årene.»

«Kan Statsråden redegjøre for om regjeringen vil godkjenne en slik forringelse av kvalitet og trafikksikkerhetsaspektet ved utbygging av ny E18 gjennom Bamble og hvordan en eventuell slik utbygging som Nye Veier As foreslår vil påvirke trafikksikkerheten?»

Svar neste uke

Samferdselsministeren har inntil seks virkedager på seg til å svare på dette. Det betyr at Lien Aasland vil kunne få svar i begynnelsen av neste uke.

– Jeg er spent på hva svaret blir. For en vei med veiskulder på tre meter ble kjempet igjennom, ikke minst fra lokalt hold. Men det var også en viktig sak for Bård Hoksrud og Frp.

Raskere og rimeligere utbygging av E18 var et mål med Nye veier. Men det ble ikke sagt at kvaliteten for bilistene skulle bli dårligere, sier Lien Aasland.

Artikkeltags