Vil kvitte seg med Nye veier

VIL LEGGE NED: Senterpartiets førstekandidat ved valget tl høsten, Åslaug Sem-Jacobsen, ønsker å legge ned selskapet Nye Veier.

VIL LEGGE NED: Senterpartiets førstekandidat ved valget tl høsten, Åslaug Sem-Jacobsen, ønsker å legge ned selskapet Nye Veier.

Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Stortingskandidat for Senterpartiet i Telemark, Åslaug Sem-Jacobsen, vil legge ned selskapet Nye veier.

DEL

– Vi har vært imot dette selskapet helt fra starten av. Men det som nå skjer rundt byggingen av E18 gjennom Bamble viser jo bare hvor galt det kan gå. Selv om det jo ikke kommer som noen veldig stor overraskelse at de gjør som de gjør, de skulle jo gjøre dette billigere, sier Sem-Jacobsen.

– Og nå ser vi jo hva en rimeligere vei kan føre til, nemlig en smalere og mørkere vei, sier hun.

Kunne vært i gang

– Nye veier kunne egentlig vært i gang med dette prosjektet, for det ble levert nøkkelferdig fra Statens vegvesen. Men de skulle jo gjøre dette effektivt også. Det er vel derfor de nå da kaster inn masse forskjellige elementer, som alle vil føre til at prosessen tar lengre tid og at det tar lengre tid før man kommer i gang med selve utbyggingen. Samtidig fører alle forslagene til endringer til at både politikere, grunneiere og andre blir både bekymret og misfornøyde.

– Skivebom av Hoksrud

Åslaug Sem-Jacobsen mener også at det er en skivebom av stortingsrepresentant og pådriver for Nye veier, Bård Hoksrud.

– Det som er en skivebom er at han trodde at dette skulle være en god løsning. For hvis dette er måten å spare penger på, bygge smalere vei, mørkere vei og veier med kortere bruer, vel, da kunne man jo bare gitt Statens vegvesen beskjed om å bygge på samme måten. Så hadde man sluppet to selskaper. Men det er kanskje ikke sånn at dette er de løsningene Hoksrud ønsker, sier hun.

Må rydde opp

– Nå synes jeg at Bård Hoksrud bør rydde opp. Samtidig som Nye Veier bør skjønne at de er i ferd med å dumme seg ut allerede på dette første prosjektet. For min del er det helt klart at Nye Veier bør legges ned. Samtidig bør veien bygges med full bredde og med lys. Så får vi ta lærdom av det som har skjedd. Trolig bør det også være bedre politiske prosesser rundt større veiprosjekter. Det som skjer nå er i alle fall ikke bra, sier Åslaug Sem-Jacobsen.

– Sp startet dette

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud er ikke veldig imponert over det Sem-Jacobsen argumenterer med.

- Hun bør vite at det var hennes eget parti som åpnet opp for at det kunne bygges motorvei uten lys. Dette skjedde på strekningen nord for Minnesund. De ønsket heller ikke bred veiskulder på E18 gjennom Bamble, de foreslo 1,5 meter, sier Hoksrud.

- Nå har vi en jobb å gjøre både for å sikre lys og bredere veiskulder. Jeg liker ikke det som skjer nå, men er samtidig for selskapet som ser på nye og annerledes måte å bygge vei på. Dette kan gi mer vei for pengene. Men vi må opprettholde standard og trafikksikkerhet, sier Bård Hoksrud.

Artikkeltags