Det er lørdag sendt ut OBS-varsel for seks fylker i Sør-Norge. Det dårlige været fører til vanskelige kjøreforhold på fjellet.

– Riksvei 7 over Hardangervidda kan bli stengt på kort varsel. Strekningen har en ventetid på fem timer fra Haugastøl, opplyser trafikkoperatør Annie Serup i Statens vegvesen til NTB.

Det ventes sørøstlig liten storm i vestlige og nordlige fjellområder i Sør-Norge. Mye vind og snø vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, melder Meteorologisk institutt. Dette fører til kolonnekjøring og lang ventetid flere steder lørdag kveld.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland har kolonnekjøring på grunn av uvær og ventetid fra øst på fire timer.

Hemsedal riksvei 52 og E134 over Haukeli har kolonnekjøring og ventetid på opptil to timer. Nordkapp har også kolonnekjøring.

I Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland vil kombinasjonen sterk vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. I Hordaland vil kombinasjonen sterk vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

For Rogaland er det lørdag ventet lokalt kraftige vindkast mellom 25-30 meter i sekundet i Rogaland. Det ventes også sørøst liten og kan hende full storm på kysten. I fjellet vil kombinasjonen sterk vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.