Tirsdag formiddag ble sauene funnet død ute på jordet. Sauene skal ha stått sperret inne og hadde ingen vei å gå da vannstanden økte. De ble funnet druknet i vannet.

SE FLERE BILDER HER

Ifølge TAs journalist på stedet er det høy vannstand i innhegningen hvor sauene har gått på beite. Flere levende sauer klynget seg opp mot innhegningen som omkranser jordet dyrene har beitet på.

Flyttet ikke dyra

Et gjerde langs kanten av jordet mot veien førte til at sauene ikke kom seg unna og etter hvert druknet. Bonden skal ikke ha gjort noe for å flytte dyrene da det kraftige regnværet startet mandag.

- Det er svært alvorlig når dyr drukner på denne måten og spesielt når eieren av dyrene sannsynligvis kunne gjort noe for å forhindre dette, sier avdelingssjef Jan Egil Aronsen i Mattilsynet i Telemark som kom til stedet tirsdag ettermiddag.

Mattilsynet har ikke oversikt over hvor mange dyr som har druknet.

Mange bekymret

Han bekrefter at Mattilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger om dyretragedien tirsdag formiddag.

- Vi har fått inn flere meldinger og har varslet Dyrevernsnemnda, forteller Aronsen. I tillegg er Mattilsynet på stedet med veterinær.

Mattilsynet og Dyrevernsnemnda har også flere ganger tidligere hatt tilsyn på den aktuelle gården i Bamble kommune.

Nekter på at sauene har druknet

Bonden avviser overfor TA at dyrene har druknet og her en helt annen forklaring på det som har skjedd.

- Dette er lam som har fått i seg kraftfôr som har vært for tøff for magen slik at de har fått diare, sier bonden til TA. Han mener dette er forklaringen på at lammene senere har dødd. Han hevder dette har skjedd før regnet startet.

På spørsmål om hvorfor han ikke fjernet de døde dyrene før tirsdag sier han at ett ble fjernet allerede mandag, men at han ikke oppdaget at det var døde dyr lenger ned på jordet før dagen etter.

Mattilsynet var tirsdag på stedet med veterinær og kommer til å obdusere de døde dyrene for å finne dødsårsaken. Bonden forteller TA at dyrene nå er flyttet inn til det verste regnværet har tørket opp.