Det opplyser konstituert kirkeverge Gjertrud Eide i Skien.
Ifølge Eide har jubileumskomiteen bistand fra fylkesmann Solveig Sollie når det gjelder kontakten med Slottet og den formelle søknaden som blir sendt om kort tid. Først i august setter kongeparet opp sine besøks- og reiseplaner for neste år.
- Men vi har fått signaler om at Dronningen kommer, om ikke begge, sier Eide.
Det er å så fall snakk om festgudstjenesten søndag 25. mai, selve «bursdagen» for Gjerpen kirkes 850-årsjubileum.
- Vi synes jo det ville være hyggelig om Dronningen ville komme. Hun har jo også slektsbånd til Skien, sier Gjerpen-prest Geir Bekkevold.
TINDBERG
Dronning Sonja var sist i Skien under 1000-årsmarkeringen i 2000, da sammen med kong Harald.
850-årsjubileet vil bli markert i hele 2003, med religiøse, musikalske og kulturelle høydepunkter under veis. Blant annet har Svein Tindberg sagt ja til å komme med en av sine nå landskjente monologer, Matteusevangeliet eller Apostlenes gjerninger, opplyser Bekkevold.
MILLION-REPARASJON
Det er nå også klart at skadene på jubileumskirken vil bli utbedret innen vinteren. Formannskapet vedtok før ferien å bruke 900 000 kroner av fjorårets regnskapsoverskudd til prosjektet. Både tårnet og andre deler av kirken er skadet av frostsprengning og råte. Og trolig vil det koste opp mot 1,5 millioner kroner å reparerer alt. Kommunen vil derfor søke om støtte fra statlige, fylkeskommunale og antikvariske myndigheter.
Fungerende kirkeverge Eide regner med at arbeidet kommer i gang om få dager.
I komiteen som planlegger markeringen neste år sitter sokneprest Thor Egil Abrahamsen, Borghild Løvenskiold, Magne Kortner,
Kjell Skjærum,
Sverre Olsen og
Ingebjørg Dahl Sem.
Organist Kjell Frigstad får mye av ansvaret for den musikalske delen.