Buss og bil kolliderte på glatt føre

Foto:

DRANGEDAL: En buss med syv passasjerer har kollidert med en personbil i Drangedal. Politiet advarer om svært glatte veier som kan komme overraskende på.

DEL

SISTE: Det viser seg at bussen, som var på vei retning Drangedal, har kommet litt over i motgående kjørefelt. Det ble for trangt for personbilen og sammenstøtet oppsto. Personbilen ble noe skadet og må berges. Fører av bussen avhøres på stedet, skriver politiet på Twitter.

Klokken 12.45, tirsdag ettermiddag, melder nødetatene at de har rykket ut til en trafikkulykke på FV 356 i Drangedal.

Politiets operasjonsleder melder at det er en buss som har kollidert med en personbil, cirka seks kilometer fra kommunegrensa til Skien.

Flere personer involvert

– Vi har fått melding om en front/sidekollisjon, sier operasjonsleder Ole Kamben ved Sør-Øst politidistrikt til TA.

Operasjonslederen opplyser at det skal være sju passasjer i bussen og to personer i bilen. Det er foreløpig ikke kjent om noen personer skal ha kommet til skade i kollisjonen.

– Føreren av personbilen, en kvinne i midten av 40-årene, har blitt kjørt med ambulanse til mottagelsen ved sykehuset Telemark i Skien, sier Kamben.

Advarer mot glatte veier

Ulykken har skjedd på en del av strekningen som ligger i skyggen. Det er derfor svært glatt og politiet ber folk være oppmerksomme på dette.

– Der solen slipper til kan det virke tørt og bart på veien, men plutselig kommer du til et sted der det er skygge og kjempeglatt. Dette kan sammenliknes med underkjølt regn, advarer Kamben.

Det er 80-sone på stedet der kollisjon fant sted.

Statens vegvesen melder at det er redusert fremkommelighet på strekningen Straumekrysset - Vollskrysset på grunn av ulykken.

Artikkeltags