Her er det høyest sykefravær i Telemark

Drangedal har Telemarks høyeste sykefravær

Drangedal har Telemarks høyeste sykefravær Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Sykefravær i Telemark har økt over seks prosent i første kvartal. Det er også store foskjeller innad fylket.

DEL

Denne økningen tilsvarer i overkant av fem prosent på et år og at kun tre andre fylker har høyere, eller samme statistikk.

Det er også store forskjeller innad fylket, Vinje har lavest sykefravær med 4 prosent, og Drangedal har høyest med 7,5. Årsak for tapt dagsverk er muskel og skjelettlidelser som står for 34 prosent, mens psykisk helseproblematikk er bakgrunnen for i underkant av 20 prosent.

Bekymringsverdig

- Selv om det er ulike årsaker til at mennesker blir sykemeldt, er forskjellene mellom både fylker og kommuner såpass store at det gir grunn for bekymring, ettertanke og handling, sier fra Terje Tønnesen, direktør i nav Telemark i en pressemelding. Videre forklarer han at sykefraværet må forebygges og at det må settes inn aktiviteter tidlig i sykefraværsløpet.

- Sykepenger er en av våre gode velferdsordninger som gir kompensasjon for bortfall av arbeidsinntekt, står det fra Tønnesen og det forklares at sykepenger kan mottas for inntil 52 uker. I tillegg tilbyr nav Arbeidsavklaringspenger dersom arbeidsevnen er redusert med minst 50 prosent, og uføretrygd til personer med inntekstevnen varig nedsat på bakgrunn av sykdom, skade eller lyte.

Artikkeltags