Det er avisa Fedrelandsvennen som først omtalte politiaksjonen onsdag. Politihunden skal ha blitt kjørt på av toget øst for Togstasjonen i Gjerstad.

Sørlandsbanen ble stengt etter påkjørselen.

Bakgrunnen for politiaksjonen skal være at politiet leter etter mistenkte i forbindelse med en bilbrann ved Sandvann i Kroken i Drangedal tidlig onsdag morgen.

– Vi reiste ut til stedet og fant en utbrent bil. Derfra fulgte vi spor som førte oss over fylkesgrensa til Gjerstad, sier Pedersen som legger til at det ble iverksatt en politiaksjon hvor politiet i Telemark og Agder samarbeider, bekrefter operasjonsleder Terje Pedersen overfor Varden.

Den døde politihunden og tjenestemannen skal ha blitt fraktet tilbake til Gjerstad stasjon med toget.

Gjorde sporsøk

– Vi har tre patruljer ute for å lete etter to mulige biltyver i Gjerstad-området, forteller operasjonsleder John Repstad til Aust-Agder blad.

Han forteller at bilen ble meldt stjålet i Arendal i går, og at den ble funnet i utbrent i Kroken.

– Vi gjør sporsøk ut fra bilen. Det er snø der borte, så vi kunne se at det er to forskjellige spor, sier Repstad, og forklarer at snøen gjør det tungt å søke.

Repstad vet foreløpig ikke hva som skjedde da politihunden ble påkjørt og drept av toget.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det opprettes rutinemessig sak på hendelsen.

– Under søk etter to personer i område Gjerstad ble en polititjenestehund fra Sør Øst politidistrikt påkjørt og drept av toget. Tjenestepersonen blir ivaretatt. Rutinemessig blir det opprettet en sak på forholdet for å klargjøre årsak til hendelsen, skriver politiet i Agder på Twitter.