Da forholdet ble slutt sendte hun inkassokrav til eksen

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Etter at telemarkingen flytta ut fra samboeren sin, så dumpet et stort inkassokrav ned i posten.

DEL

Mannen som opprinnelig er fra Telemark bodde sammen med en kvinne i rundt tre år. Da de ble sammen flytta han etter kort tid inn i kvinnens bolig i Oslo. I rettssaken som nylig gikk i Oslo tingrett forklarte kvinnen at de hadde en muntlig avtale om at mannen skulle bidra med 10 000 kroner i måneden i husleie. Hun la fram eposter, sms-er og kontoutskrifter, som blant annet viste at mannen de sju første månedene overførte 10 000 kroner til henne hver måned.

Oppgraderte hytta

Kvinnen måtte etter hvert purre på samboeren, og flere måneder fikk hun overført mindre beløp enn 10 000 kroner. Da forholdet tok slutt og mannen flytta ut høsten 2014, sendte kvinnen et brev til eksen, hvor hun ba ham betale 143 000 kroner som han var skyldig i husleie. Til svar fikk hun et brev fra en advokat, hvor det het at kravet var grunnløst. Kvinnen sendte da saken til et inkassoselskap. Saken gikk til Husleietvistutvalget i Oslo og Akershus som ga kvinnen medhold, og som landet på at mannen skulle betale 143 000 kroner, pluss 5 200 kroner i forsinkelsesrente og kvinnens saksomkostninger. Men da mannen nektet å betale, så endte altså saken i Oslo tingrett. Noe som ble en dyrere affære.

I retten kom det blant annet fram at telemarkingen i løpet av samboerskapet hadde brukt penger på å oppgradere hytta si og startet et firma som han skjøt kapital inn i.

– Den ovennevnte e-post og sms-korrespondanse mellom partene underbygger at det ble inngått en muntlig avtale om betaling av husleie, heter det i dommen.

Stor advokatregning

Tingrettsdommer Bjørn Feyling viser til at det under samboerforholdet aldri ble bestridt av mannen at det forelå en husleieavtale, og det vises til at husleieprisen ikke var urimelig høy i forhold til størrelse og beliggenhet i Oslo.

Mannen sa i retten at han aldri hadde flytta inn hos kvinnen hvis han måtte ha betalt 10 000 kroner i måneden i husleie, noe som ikke endrer rettens standpunkt.

Foruten om at telemarkingen er dømt til å betale 143 000 kroner til ekssamboeren, må han betale 5200 kroner og 860 kroner, med tillegg av forsinkelsesrente fra oppfyllelsesdato og til betaling skjer. Han må i tillegg betale advokatsalæret på 84 375 til ekssamboerens prosessfullmektig. Her lød det opprinnelige kravet fra advokatfullmektigen på drøye 109 000 kroner, noe telemarkingens prosessfullmektig mente var for høyt, og noe retten sa seg enig i.

Artikkeltags