Måtte sy 17 sting - ble kuttet i skulder, albue og hånd

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: En 35 år gammel mann fra Notodden er nok en gang dømt for knivbruk.

DEL

I 2010 ble mannen dømt for å ha skåret inn ordet «tyster» i ryggen på en annen mann og for å ha puttet løpet på en ladd hagle inn i munnen på ham.

I 2014 ble han dømt til to års fengsel etter et oppgjør i et MC-miljø. Nå er han dømt til ett år og en måneds fengsel for å ha angrepet en mann på Rjukan med kniv.

Rykter

Hendelsen skjedde i mai i 2015 og motivet var at 35-åringen mente fornærmede og hans kjæreste hadde satt ut rykter om hans ansvarsforhold rundt en hendelse i 2013 som mannen tok svært tungt. 35-åringen forklarte i Aust-Telemark tingrett at han dro hjem til de to og konfronterte de med påstandene.

Hevdet nødverge

35-åringen påsto det var fornærmede som først dro frem en 30 centimeter lang kniv og påførte han en skade i ansiktet. Han hevdet deretter at resten av det som skjedde var nødverge. Tingretten festet ikke lit til hans forklaring og vektla samboerparets forklaringer – siden de også stemte overens med skadene som oppstod.

Brøt seg inn

Hendelsesforløpet – slik retten ser det – var at 35-åringen brøt seg inn i boligen til samboerparet – som sov – og at mannen i huset fant frem en kniv han rettet mot tiltalte. Kvinnen i huset ringte 112. Tiltalte hadde også kniv og slåsskampen endte etter hvert utenfor huset. Ved hjelp av en stålampe ble 35-åringen bedt om å stå stille, noe han også gjorde. Da kvinnen kom ut fikk 35-åringen lov til å komme inn i huset, men da han fikk vite at politiet var tilkalt gikk han fra stedet og ble arrestert to dager senere.

Måtte sy 17 sting

Det var først da hendelsen var over mannen i huset oppdaget hva slags skader han var påført. Kutt i venstre skulder, venstre albue og høyre hånd måtte sys med 17 sting.

– Straffen settes til ett år og en måneds fengsel, heter det i dommen.

Artikkeltags