Fire dømt for svindel i spåselskap

AKSJONÆRENE DØMT: Fire menn, som var aksjonærer i et spåselskap, er i Agder lagmannsrett dømt til flere års fengsel for momsbedrageri og for å ha laget et system med fiktive fakturaer. Til venstre politioverbetjent i Økokrim, Jan Erik Ødegård, aktor og politiadvokat i økoteamet i Vestfold politidistrikt, Nina Aaskjær, og forsvarer for 58-åringen, advokat Søren Ø. Hellenes.

AKSJONÆRENE DØMT: Fire menn, som var aksjonærer i et spåselskap, er i Agder lagmannsrett dømt til flere års fengsel for momsbedrageri og for å ha laget et system med fiktive fakturaer. Til venstre politioverbetjent i Økokrim, Jan Erik Ødegård, aktor og politiadvokat i økoteamet i Vestfold politidistrikt, Nina Aaskjær, og forsvarer for 58-åringen, advokat Søren Ø. Hellenes. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Fire menn som var aksjonærer i et spåselskap, er i Agder lagmannsrett dømt til flere års fengsel for momsbedrageri og for å ha laget et system med fiktive fakturaer.

DEL

Blant de fire dømte er to lokale forretningsmenn, en leder i det lokale næringslivet (41) og en lokal konsulent og forretningsdriver (58). Sammen med en Skien-mann (60) og en Akershus-mann (47) er de dømt for momssvindel og for å ha satt i scene et system der de sendte fiktive regninger selskaper imellom, skriver Østlands-Posten.

Regningene utgjorde nær 15 millioner kroner og var i realiteten penger som skulle dekke opp for lønn til spåkoner eller utbytte til de fire dømte aksjonærene. I årene fra 2004 til 2011, som tiltalen gjaldt for, hentet de ut over 9,2 millioner kroner fra spåselskapet. 15 personer er innblandet i saken, blant dem ni spåkoner.

58-åringen er dømt til to år og tre måneders fengsel.

— Dommen vil bli anket. Utover det har vi ingen kommentarer, skriver 58—åringens forsvarer, advokat Søren Ø. Hellenes, i en epost til Østlands-Posten.

41-åringen fikk ett år og sju måneders ubetinget fengsel. 60-åringen fikk ett år og ni måneder. Den 47 år gamle Akershus-mannen ble i lagmannsretten dømt til ett år og ni måneders fengsel. Han var ifølge dommen den kreative pådriveren for spåselskapet og den som satte det hele i gang sammen med 58-åringen

I forrige måned ble den siste av de ni spåkonene i saken dømt. En 61 år gammel kvinne fra Sunnmøre fikk ett år og tre måneder i fengsel og må betale tilbake over 1,2 millioner kroner til Nav, etter at hun mottok uføretrygd mens hun jobbet som spåkone. Bedrageriet skjedde i perioden fra 2004 til 2013. (ANB—NTB)

Artikkeltags