Støre hyller Thorvald Stoltenberg: – En ambassadør for solidaritet

Oslo  20170821.
Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.h.) møter partiveteranene Thorvald Stoltenberg (t.v.), Thorbjørn Berntsen, Yngve Hågensen og Gro Harlem Brundtland på Youngstorget i Oslo. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo 20170821. Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.h.) møter partiveteranene Thorvald Stoltenberg (t.v.), Thorbjørn Berntsen, Yngve Hågensen og Gro Harlem Brundtland på Youngstorget i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han mottar nyhetene om at Thorvald Stoltenberg er død med dyp sorg. Samtidig hyller han den tidligere ministeren.

DEL

– Det gode mennesket Thorvald Stoltenberg er ikke lenger blant oss. Vi mottar budskapet med dyp sorg og minnes Thorvald med en stor takknemlighet, sier Støre.

– For mange i og utenfor Norge er det i dag som om en av våre nærmeste er gått bort. Han satte mennesker først, ga aldri opp, kjente alle, og alle kjente Thorvald, sier Ap-lederen.

Stoltenberg var i en årrekke en viktig norsk diplomat og en profilert politiker for Arbeiderpartiet. Han var forsvarsminister fra 1979 til 1981 i Odvar Nordlis regjering, før han ble utenriksminister under Gro Harlem Brundtland i periodene 1987 til 1989 og 1990 til 1993.

– For humanisten, diplomaten, medmennesket og fortelleren Thorvald var dette det viktigste: Det enkelte menneskets krav på verdighet. Om det var i krig eller fred, ute eller hjemme, sier Støre.

Han omtaler Stoltenberg som en mann som var en ledende ambassadør for solidaritet og troen på menneskers evne til å finne fredelige løsninger sammen.

– Det er evner vår verden trenger mer enn noen gang før, sier Støre.

Artikkeltags