Joachim Rønneberg er død

KRIGSHELTEN JOACHIM RØNNEBERG: Bildet er fra et foredrag han holdt på Rjukan for noen få år siden. Han sovnet stille inn forteller familien til NRK.

KRIGSHELTEN JOACHIM RØNNEBERG: Bildet er fra et foredrag han holdt på Rjukan for noen få år siden. Han sovnet stille inn forteller familien til NRK. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Krigsveteranen Joachim Holmboe Rønneberg er død.

DEL

Det er hans familie som opplyser dette til NRK.

Krigsveteranen ble født i Ålesund 30. august 1919, og var medlem av Kompani Linge og var den som ledet Tungtvannsaksjonen på Vemork i februar 1943. 

På grunn av tungtvannsaksjonen og andre oppdrag for Kompani Linge fikk han flere norske og utenlandske utmerkelser, blant annet Krigskorset med sverd og St. Olavsmedaljen med eikegren.

Da kigen var over flyttet han hjem til Ålesund og jobbet som journalist og redaksjonssjef ved NRK Møre og Romsdal.

Krigsveteranen har hele tidne vært tilbakeholden med å fortelle sin historie fra krigsårene, men på 1970-tallet valgte han likevel å fortelle noe.

– Etter hvert kom jeg til at folk hadde krav på et svar. Det er viktig at vi alle kjenner til det som har skjedd. Da er det lettere å ta de riktige valgene i framtida. De som vokser opp i dag må forstå at vi alltid må være villige til å kjempe for fred og frihet, har Rønneberg tidligere uttalt til NRK.

Artikkeltags