Det forteller DNT Telemark i en pressemelding.

I 1936 blei det reist spørsmål i generalforsamlingen i Skien-Telemark Turistforening (DNT Telemark) om å reise hytte på Lifjell. Det resulterte i at Den Norske Turistforening kjøpte Jønnbu  turisthytte, 18 februar i 1943, for 5000 kroner.

Etter at andre verdenskrig var over blei det satt i gang arbeidet med å oppgradere standarden og gå i gang med å anlegge ny veg opp til Lifjellplatået.  Lifjellstua var da Den Norske Turistforeningens eie og drift frem til 1981, da den blei solgt. 

Privatdrevet

I disse dager relanseres den gamle Turisthytta som DNT hytte, denne gang som familiedrevet privat turisthytte. Lifjellstua blei i mai 2017 gjenåpnet av dagens drivere for å skape ny aktivitet på Lifjell.

- På Lifjellstua kan vi tilby DNT medlemmer rimelig overnatting, servering av middag i alle helger og ferier og ulike typer aktiviteter igjennom året. Lifjellstua er et naturlig startpunkt for flotte turer på høyfjellet, forteller de nye driverne.

Hytte til hytte

Notodden Turlag satte i høst opp en turisthytte på Gavlesjå på Notodden siden. Sammen med Hollane, Bø Turlag og Notodden turlag ser DNT Telemark nå på muligheten for å etablere et sammenhengende hytte til hytte tilbud på Lifjell.

- Vi ønsker med dette samarbeidet å sette Lifjell  på kartet over attraktive turområder og kunne gi små og store gleder og opplevelser ute i naturen, sier leder av DNT Telemark Jon Atle Holmberg.