- Det er nok hvitt lørdag morgen

SNØ: Mange vil trolig få seg en overraskelse lørdag morgen skal vi tro meteorologen. Det ventes snø natt til lørdag.

SNØ: Mange vil trolig få seg en overraskelse lørdag morgen skal vi tro meteorologen. Det ventes snø natt til lørdag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

SKIEN: Når vi våkner opp lørdag morgen er det mange som vil få seg en overraskelse. Været de neste ti dagene inkluderer både snø og 15 varmegrader.

DEL

- Ja det er nok mange som vil bli overrasket når de våkner opp på lørdag, sier statsmeteorolog Håkon Melhus i Meteorologisk institutt. Fredag kveld vil det begynne å regne og denne nedbøren vil trolig gå over til snø også helt ned mot kysten.

Før den tid blir det ikke de helt store endringene i været. Det er typisk østavær utenfor nå og det betyr at vi får mye skyer i perioder, forklarer den hyggelige meteorologen på avslepet trøndersk.

Det betyr at vi får skyet vær med en del nedbør til og med fredag formiddag. Nedbøren kan fortsatt komme som snø i indre og høyerliggende strøk og da spesielt om natta da det gjerne er lavere temperaturer.

FIN START PÅ FREDAGEN

På fredag formiddag kan vi vente oss ganske pent vær med temperaturer fra 6-9 grader. Men så utpå ettermiddagen og kvelden på fredag vil det altså skje ting. Da kan vi vente oss økende vind og nedbør. Det vil starte som regn og sludd, men vil gå over til snø og på lørdag morgen er det altså stor fare for at det er hvitt utenfor soveromsvinduet.

- Nedbør på natta i april er skummelt, sier Melhus. Beveger vi oss opp til for eksempel Haukeli så snakker vi om full vinter, sier meterologen.

FIN HELG

Det ser imidlertid ut som vi slipper med skrekken for allerede fra lørdag formiddag får vi mye bra vær.

- Ja det ser ikke så verst ut i helgen, trøster Melhus. Både lørdag og søndag får Telemark mye bra vær. Det blir minkende vind og mye sol halve lørdag og store deler av søndag, skal vi tro eksperten.

DELER UKA I TO

Når det gjelder været neste uke får vi dårlig vær de første tre dagene før det blir lettere vær og ganske vårlig fra torsdag og ut perioden.

Fra mandag i neste uke blir det altså typisk grått østavær igjen med nedbør og mye skyer. Det blir da heller ingen temperaturer å skrive hjem om. Dette været vil holde seg mandag, tirsdag og onsdag.

Men fra torsdag og ut uken blir alt så meget bedre. Fra torsdag blir det lettere vær og dagtemperaturer opp mot 15 grader med litt hjelp fra sola.

- Ja det ser ganske bra ut. Vi snakker ikke om sommervær, men 12-15 varmegrader kan vi nok få, avslutter Melhus.

Artikkeltags