– Det som kom ut i valgkampen var ikke godt nok innarbeidet hos industrien og skapte unødig støy, selv om det hadde gode hensikter.

Det sier Aps næringspolitiske talskvinne, Else-May Botten til VG. Hun sier videre at det ikke var en god løsning å fremme Brevik-saken under valgkampen.

Men det stopper ikke der. Aps utsagn i valgkampen får også kritikk fra annet hold.

«Nitrist»

Bellona synes det er «nitrist» om Ap nå går sammen med regjeringen og åpner for konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sa tirsdag til NTB at han kan samarbeide med regjeringen om dette. Sammen med Høyre og Frp er det flertall for en konsekvensutredning i en bit av de sårbare områdene kjent som LoVeSe (Lofoten, Vesterålen og Senja).

Bellona påpeker at Ap i valgkampen gikk mot avfallsdeponi på Brevik i Telemark på grunn av lokal motstand. I Lofoten er alle kommunene og flertallet i befolkningen imot oljeutvinning, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

– Hvor er logikken? Om Støre mener alvor med å ta lokale hensyn, kan han og Ap aldri støtte en konsekvensutredning, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Han mener ønsket om å gå sammen med Høyre og Frp viser hvor ille Arbeiderpartiets miljøpolitikk har blitt.

– Det er like nitrist som det er skremmende at dette er det første politiske Støre gjør etter valget, sier han.

Aps landsmøte gikk i vår inn for å utrede konsekvensene av olje- og gassvirksomhet i et område sør for Lofoten (Nordland 6) i neste stortingsperiode.

Les også: Dropp deponi – bygg boliger i stedet