Denne tunnelen åpner ikke før 12. november

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

TINN: Reparasjoner er iverksatt etter at et vogntog satte seg fast i Maristitunnelen på fylkesvei 37. Skadene på rasoverbygget er så store at veien ikke blir åpnet igjen før onsdag 12. november.

DEL

Det har oppstått omfattende skader i takkonstruksjonen i Maristitunnelen på fylkesvei 37 mellom Våer og Krokan, etter at et vogntog kjørte seg fast i tunneltaket.

Både politi, bilbergingsmannskaper og entreprenør dro ut til det aktuelle stedet og satte i gang arbeidet med å hjelpe sjåføren og få ryddet veibanen.

Tunnelen har vært stengt siden hendelsen fant sted tirsdag ettermiddag. Da meldte politiet at tunnelen ville være stengt fram til onsdag ettermiddag.

Statens vegvesen har onsdag undersøkt skadene etter påkjørselen.

- Skadene er så omfattende at det blir nødvendig å holde veien stengt helt til onsdag 12. november, opplyser byggeleder Halvor Uldal Kåsa i Statens vegvesen.

Tre av bærebjelkene i overbygget er kraftig bøyd og må byttes ut. I tillegg er to av støttebjelkene inn mot fjellet også bøyd. Nye bjelker er allerede på vei slik at reparasjonene tar til onsdag ettermiddag.

STENGT

Det vil bli jobbet to-skift kontinuerlig fram til reparasjonene er ferdig. Det er nødvendig å holde veien stengt for all trafikk mens arbeidet pågår. Overbygget er i seg selv ikke trygt før det er reparert, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen Region Sør.

- Fotgjengere vil kunne gå igjennom, bortsett fra under enkelte arbeidsoperasjoner, forklarer Kåsa.

Det vil være vakter i begge ender for å sørge for sikkerheten.

Inntil vegen blir åpnet igjen, er det omkjøring fra Rjukan enten over Fv 651 Svineroi – Tuddal eller fv.37 Tinnsjøvegen. For å komme videre til Rauland må trafikken følge E134 til Åmot i Vinje og derfra kjøre Fv 37.

Artikkeltags