Denne lusket rundt hushjørnet

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Gro Ingunn Buer knipset en gaupe ti meter unna husveggen på Elgvedt i Skien. - For en opplevelse! Men det er litt ekkelt at den lusker rundt huset, sier hun.

DEL

- Rein og skjær flaks. Det føles som å vinne i lotto, sier Gro Ingunn Buer bare timer etter at hun tok bilde av en gaupe bare ti meter unna husveggen.

Hun bor på vestre Klyve, omgitt av dyrket mark og skog, et lite stykke fra andre hus. Men at hun skulle få en gaupe inn på tunet hadde hun ikke trodd.

Lørdag morgen fikk hun litt av en opplevelse.

- UTROLIG FLAKS

- Jeg kikket ut av baderomsvinduet i andre etasje, og oppdaget at gaupa satt rett utenfor huset vårt. Det er jo bare helt utrolig at jeg også skulle ha slik flaks, og rekke å finne kamera og få knipset noen bilder av den. Slik ble den sittende mellom 20 og 30 min, til den ble skremt av en bil som kom kjørende, forteller buer til TA.no.

Rådyr og elg er det nok av i området, men en gaupe en sjelden kost. Hun har aldri tidligere sett én ved huset.

- Den satt bare der og myste ut over dalen. Det så ut som den koste seg. Den så oss og hørte oss, men ble sittende en god stund. Vi var helt i hundre her, forteller hun.

- REDD FOR MEG

Men da gleden over dyrebesøket hadde lagt seg litt, innrømte hun at det ikke bare var en hyggelig opplevelse.

- Jeg synes det er litt ekkelt at den er helt inntil husveggen. Jeg tør nesten ikke å gå ut og hente ved, men den er vel kanskje enda mer redd for meg, sier hun.

LES OGSÅ: Vedtok økning i gaupekvota

LES OGSÅ: - Latterlig lav kvote

Artikkeltags