Gå til sidens hovedinnhold

De har ventet i årevis - endelig kan de juble

Artikkelen er over 5 år gammel

DALEN: Man har ventet i mange år på den nye skolegården i Tokke. Fredag ble den innledet med brask og bram.

– Helt siden jeg gikk her på skolen har en ny skolegård vært tema i klasserådet. Gratulerer med dagen alle sammen, sa varaordfører Kjell Magne Grave (Ap). For ordens skyld, Grave er 55 år, så det har gått ei stund.

– Har kjeda seg

Også rektor Tone Lunde Skaalen er fornøyd med den nye skoleplassen.

– Det har vært den samme skolegården siden jeg gikk her også. Spesielt de eldste har sagt at de har kjeda seg, og de har gått her i ti år. Nå får vi det tilrettelagt for mest mulig aktivitet, og det er vi veldig glade for, sier rektoren.

Asfalt og apparater

Det første som ble gjort denne sommerferien var å asfaltere hele plassen på ny. I asfalten er det blant annet tegnet opp sjakkbrett og slåballbane. To nye klatretårn er på plass. Ny volleyballbane og basketballbane har allerede vært i bruk i noen uker. Som vanlig når offentlig sektor spanderer på seg noe nytt, er det meste utført i solid stål og plast. Anlegget kommer trolig til å bli stående i flere tiår.

– Det er mer midler igjen. De skal gå til lavvo, grønnsakhage og røykeovn, sier Lunde Skaale.

Samtidig står en ny kunstgressbane ferdig bak skolen til neste sommer.

En opptur

Fjoråret var et tøft år for skolene i Tokke. Byrte og Lårdal skule ble nedlagt, mens bare elevene fra småtrinnet er igjen på Åmdals Verk. Fredagens opptur ble feiret med nærmere 20 hjemmelagde kaker og kanne på kanne med rød saft. Diverse aktiviteter og konkurranser mellom lærere og elever preget slutten på gårsdagens skoledag.

– Vi vil at dere skal ha en trygg og god skoledag, med aktivitet i friminuttene. Dette er vel verdt pengene, sa varaordfører Grave.

Har blitt fint

– Jeg synes det har blitt veldig fint. Nå er det mye mer å gjøre for folk i alle aldre, sier elevrådsleder Ingvild Lio, fra klasse 9a.

– Det er bra at det er mer å finne på nå enn bare å spille slåball, konkluderer Bendik Vadder fra sjetteklasse.

Tiltak mot mobbing

Med de mange variantene av lekeapparater og forskjellige aktiviteter, håper også de ansatte at man skal få en ekstra effekt.

– Det er moro å se hvordan det har ført til økt aktivitet både i, og utenfor skoletida. Det er flott for skolen, og vi tror det er et forebyggende tiltak mot mobbing, sier rektor, og skryter av dem som har stått på.

– Politikere, oppvekstetaten, teknisk etat skal ha takk for planleggingen og arbeidet som har gått med til å få dette ferdig.