Full priskrig på smågodt - i dag skal han selge 1,5 tonn

PRISKRIG: - Dette er helt sykt, sier kjøpmann  Jan Petter Stensholt hos Rema 1000 på Gimsøy i Skien. Onsdag formiddag kostet smågodtet 2,90 kroner pr. hekto.

PRISKRIG: - Dette er helt sykt, sier kjøpmann Jan Petter Stensholt hos Rema 1000 på Gimsøy i Skien. Onsdag formiddag kostet smågodtet 2,90 kroner pr. hekto. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Ved juletider ble det solgt marsipan og surkål til fantasipriser. Nå har det brutt ut en ny priskrig, denne gangen på smågodt.

DEL

- Ja, denne så jeg ikke komme. Det er helt sykt, sier kjøpmann Jan Petter «Jappen» Stensholt hos Rema 1000 på Gimsøy i Skien.

Det har nå brutt ut en priskrig blant de norske dagligvarekjedene om smågodt. Tirsdag ettermiddag ble smågodtet satt ned til kroner 2,90 pr. hekto flere steder i landet og kjøpmannen blir ikke lenger overrasket dersom prisen går ytterligere ned.

Mange reiser til Sverige for å kjøpe smågodt. Akkurat nå skulle ikke det være nødvendig, prisene er nemlig betydelig lavere her hjemme.

Allerede klokken 10 onsdag formiddag hadde butikken solgt 400 kilo og i løpet av dagen forventer kjøpmannen at ikke mindre enn 1500 kilo smågodt vil forsvinne ut døra.

PÅSKEVARER

- Smågodt var så billig fra før at jeg forventet ikke at det var der priskrigen skulle stå, sier Steinsholt. Han forventet at priskrigen ville stå om de andre påskevarene. Så feil går det altså an å ta.

Hvor mye smågodt han kommer til å selge før påsken er over tør han ikke si noe om.

- Til disse prisene regner jeg med å selge ut alt vi får inn, fortsetter han. Han ser ikke bort fra et enkelte butikker rett og slett blir utsolgt.

- Men når dere selger smågodtet til 2,90 kroner pr. hekto da må dere vel tape penger?

- Nei, kjeden har lovet oss at vi ikke skal tape penger på dette, så da er det bare å smøre på smilet, avslutter kjøpmann Jan Petter Stensholt.

Artikkeltags