Mange nordmenn har hytte i Buskerud, Telemark, Oppland eller Hedmark, som er blant landets største hyttefylker.

- Påsken er en tid med mye radiolytting og for mange er radioen en del av påsketradisjonene. Denne påsken er det viktig å gjøre hytta klar for den digitale radiotiden. Rett etter påske slukkes riksdekkende FM-nett i disse regionene, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, og legger til:

- Fra 26. april må du ha en DAB-radio eller radio med internett for å høre nasjonale radiosendinger i innlandsfylkene. Har du tv på hytta, kan du også høre radio her. Med digital radio får man hele kanaltilbudet til NRK og alle kanalene til de kommersielle aktørene, til sammen 30 kanaler.

Kartleggingen viser at det fortsatt er mange FM-radioer på norske hytter. Ifølge Digitalradioundersøkelsen er det 460.000 DAB-radioer i hytte-Norge av totalt 4 millioner DAB-apparater.

To av tre radiolyttere hører digital radio hver eneste dag.

DAB-dekning i hytteområder

De aller fleste hytter ligger i områder med god DAB-dekning. NRKs nett dekker minst 99,7 prosent av befolkningen, det kommersielle nettet dekker 92,8 prosent av befolkningen. Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, etter NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler.

NRK gjør for tiden flere justeringer i hytteområdene. 

Fire råd for DAB på hytta:

  1. Trenger du radio med batteri, se etter tips på radio.no eller spør nærmeste forhandler.
  2. Har du hytte uten strøm og ønsker radio med 12v-uttak, kan du få tips på radio.no eller hos forhandler.
  3. Sjekk dekningskartet på radio.no for å se lokale dekningsforhold og hvilke kanaler du har på hytta. NRK og kommersiell radio har ulik dekning.
  4. Ønsker du bedre mottak, kan du spørre etter radio med mulighet for tilkobling av en utendørs-antenne.