Cupcakes og bakeentusiaster

Bloggkjendis: Manuela Kjeilen blogger, skriver bøker og har sin egen kakeserie i butikkene. I går demonstrerte hun baking og dekorering av cupcakes på Dag Bondeheim i Skien.

Bloggkjendis: Manuela Kjeilen blogger, skriver bøker og har sin egen kakeserie i butikkene. I går demonstrerte hun baking og dekorering av cupcakes på Dag Bondeheim i Skien. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Med 50 000 daglige lesere og over 140 000 følgere på Instagram, er Manuela Kjeilen den største bakebloggeren i Norge. I går inspirerte hun kursdeltakere i Skien.

DEL

Konferanserommet på Dag Bondeheim var fylt med duften av kakebakst og forvandlet til en pastellfarget verden i går formiddag.

– Det er gøy å bruke stempler som pynt. Du kan for eksempel stemple med teksten «My friend» eller «Happy Holiday» og gi bort kaken i stedet for et kort, opplyste Manuela Kjeilen mens hun demonstrerte kakepynting på høyt nivå.

Omringet av cirka 15 kursdeltakere og et langbord fylt med former, dekor og diverse små kjevler og verktøy, ga hun deltakerne en leksjon i kunsten å toppe en muffin.

THE AMERICAN WAY

Gloser som «Perfect» og «Oh, my God» avslører Manuela Kjeilens amerikanske aner. Mormoren kommer fra USA, og det meste av familien bor «over there». Selv er hun bosatt i Sverige, men er stor på blogging i Norge.

De siste årene har det blitt stadig mer populært å bake cupcakes, og betegnelsen kommer av at man i USA helst snakker om cups som mål i stedet for desiliter og gram, opplyser Manuela.

I motsetning til muffins som gjerne er den tørre varianten uten topping, kan cupcakes pyntes med frosting og alskens godis, og glede øynene like mye som smaksløkene.

Manuela Kjeilen er en av dem som har skapt et levebrød med utgangspunkt i blogging. Hun står bak bakebloggen «Passion4baking», har gitt ut tre bakebøker og har ytterligere to bøker på trappene til høsten.

Hun reiser land og strand rundt for å holde kurs, og har blitt omtalt i flere interiør- og kvinneblader.

Du gjenkjenner henne kanskje også fra bakehyllene i matbutikken. Manuela Kjeilen har nemlig inngått et samarbeid med en mel- og bakeprodusent og fått produsert sin egen kakeserie basert på morens oppskrifter.

LIDENSKAP FOR KAKER

– De fleste som kommer på mine kurs er veldig interesserte i baking, fastslår Manuela Kjeilen.

Camilla Strøm, Mona Eriksen, Karine Brandhaug Fjellstad og Klara Marie Svinæs Damholen kan bekrefte at baking er en stor lidenskap for dem.

De kjenner kursholderen godt fra bloggen på internett, bøkene og fotodelingsappen Instagram. De dro på kurs for å bli inspirert.

DELIKAT Å SE PÅ

Deltakerne har prøvd flere av oppskriftene og tipsene tidligere, og bakt Manuelas kaker til både konfirmasjon og bryllup.

– Alt hun lager ser så innmari delikat ut, konstaterer Karine Brandhaug Fjellstad.

– Hun har veldig bra bilder og trinn for trinn-oppskrifter, og så er hun flink til å svare på spørsmål på bloggen sin, er jentene enige om før de går i gang med å pynte de små «enmannskakene».

Baking av cupcakes kan være både morsomt og utfordrende, har Manuela Kjeilen uttalt tidligere.

– Kvalitetsingredienser har stor betydning for et bra resultat, men utover det handler det mest om gode redskaper og litt trening, melder hun.

Artikkeltags