Det var søndag forrige uke at bloggeren, Berg Eriksen som bor i Siljan, la ut det sponsede innlegget om et naturlig prevensjonsmiddel som skal være 99,9 prosent sikkert.

Dette har ikke gått ubemerket hen, ifølge Dagbladet.

- Generelt vil jeg si at bloggere har enorm påvirkningsmakt og det er uheldig om de bruker den makten til å gi helseråd de ikke har kvalifisert kunnskap for å gi, sier Berit Skog, ekspert på sosiale medier ved NTNU til avisen.

- Ikke 99,9 prosent sikkert

I innlegget hennes går det blant annet frem at prevensjonsmiddelet Natural Cycles måles etter kroppstemperaturen og at det ikke skal være fare for blodpropp.

Ifølge Statens Legemiddelverk er ikke dette en pålitelig form for prevensjon.

- Slike apparater er definitivt ikke 99.9% sikre. I praksis viser det seg at såkalte naturmetoder gjerne ikke er mer en 75 % sikre - det vil si at 25 av 100 kvinner som bruker disse metodene blir gravide. Jeg synes det er betenkelig å markedsføre dette overfor unge jenter. Dette apparatet bør bare brukes av kvinner som er klare for å bli gravide, men som vil prøve å utsette graviditeten, sier Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk til Dagbladet.

- Høy treffsikkerhet

Natural Cycles står derimot på sitt, og bekrefter det bloggeren deler på sitt innlegg fra søndag.

- Da er de antageligvis ikke kjent med produktet siden det nettopp er lansert i Norge. Basert på medisinsk grunnforskning har forskerne bak Natural Cycles utviklet en ny algoritme som med høy treffsikkerhet spår når eggløsning inntreffer, avslutter Raoul Scherwitzl.

Caroline Berg Eriksen eller hennes managment, Friendly Entertainment, har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.