Varaordfører Geir Arild Tønnessen (V) er glad for at Miljøverndepartementet nå har satt endelig strek for det omstridte hotelltårnet ved Ibsenhuset. Venstre har vært imot hele tiden.

Men det er ingen grunn til å henge med hodene. Verken for investorene som nå har fått seg en smell, eller for andre som ser mulighetene i vekstsenteret Klosterøya, mener Tønnessen.

TUMLEPLASS

- På Vestfronten (ut mot Hjellevannet) er det plass til å boltre seg investorer og arkitekter. Ikke i høyden, men i bredden. Og det er jo et nydelig område.

Klosterøya ble ofte nevnt i høyhus-debatten. Og det er ingen hemmelighet at Union-arvtaker, Norske Skogs Klosterøya AS, gjerne hadde hanket inn et hotell.

LETTE SKO

Ibsenhusets kronargument var at hotellet skulle ligge vegg-i-vegg. Det vil konferansearrangører ha i dag. På Klosterøya er den mye omtalte tøffelavstanden til kulturhuset vekk.

- Jo, men man behøver ikke særlig tjukke sko her heller. Det er en fin og kjapp spasertur til byen og Ibsenhuset.

Et hotell ved Hjellevannet vil dessuten knytte Klosterøya og sentrum enda tettere sammen, mener Tønnessen.

ÅPEN

I første omgang oppfordrer han ledelsen på øya og mulige interessenter til å ta et initiativ. Han vil i såfall følge saken opp politisk.

Prinsessegata utvikling AS, gruppen bak det havarerte hotelltårnet og kultur- og parkeringshussamarbeidet med kommunen, er selvsagt velkomne i en mulig Klosterøya-variant, understreker varaordføreren.

AVVENTER

Erik Bruu i Cutting Edge AS, initiativtakeren til Ibsenhus-hotellet, kan ikke svare på om Prinsessegata Utvikling AS nå kan tenke seg å bygge et mindre og lavere hotell ved Ibsenhuset.

Han er på reise og møter først neste uke partnerne Dynam AS og Veidekke for å gjøre opp status etter nederlaget.

- Dette er først og fremst kjedelig for byen.

- Helt ærlig, i dagens økonomisk ruskevær, hadde dere bygd hvis vernemyndighetene ga grønt lys?

- Det var fortsatt mange faktorer som hadde skullet falle på plass. Men vi har brukt mye penger, og målet var å komme i mål. Nå har vi per definisjon ikke noe prosjekt lenger. Men også vi registrer at verden forandrer seg, sier Bruu.

BRUKSENDRING?

I 2006 vant Cutting Edge AS anbudskonkurransen om hotelltomta i Prinsessegata, og med det retten til å bygge hotellet som Ibsenhusets styre og et flertall i bystyret ønsket seg. Kommunale Kontorbygg AS eide tomta.

Senere ble prosjektet utvidet til å omfatte en ny sal, bibliotek og parkeringshus i et mulig samarbeid med kommunen. Men i anbudsgrunnlaget står det svart på hvitt at tomta leggess ut for bygging av et hotell. Og i debatten som fulgte var det ingen tvil om at det var intensjonen.

Kontorbygg-direktør Roger Wahlstrøm sier til TA at han er usikker på om eierne nå kan bruke eiendommen til noe annet. Han regner med at det blir et politisk spørsmål.

Styreleder i Ibsenhuset AS, Ingjerd Martinsen, kommenterer saken på www.ta.no