De gjør det på dugnad og de gjør det av godhet. De kjører land og strand rundt og samler inn klær og annet som kan selges videre. Og pengene går uavkortet til barn i Grenland.

Jakter brukt

– Hvor mye greier vi å samle inn? Det er det som driver oss, forteller Mette Hanssen, som stadig jakter bruktfunn som hun kan videreselge.

Butikken har de holdt åpen i halvannet år og damene holder til på PP-senteret.

– Folk har fått vite om oss etter hvert, og det går mye på folkemunne. Det er mye god reklame i det, smiler Hanssen, og serverer en kopp nytraktet kaffe.

Butikk som bugner

Det er stadig folk innom – og butikken er proppfull. Her er det muligheter for å donere ting, samt å bytte.

– Ja, barnetøy for eksempel. Unger rekker jo ikke å slite ut tøy, og da er det bare å komme innom og bytte, for eksempel i en annen størrelse, forklarer hun.

Mye bensin

Det begynte med fire jenter med samme misjon.

– Vi begynte å snakke sammen og fant ut at vi levde og åndet for mange av de samme tingene. Vi er mye rundt og henter klær og annet som folk ønsker å kvitte seg med. Det er ingen av oss som tør å fortelle hjemme hvor mye vi bruker i bensinpenger, humrer damene.

– Du, jeg har noen poser til deg

Nylig var damene på Krisesenteret og ga bort teaterbilletter til barna.

– Barn skal ikke lide eller ha det vanskelig. Det er barna som hele tiden er i fokus. Vi lever i et overflodssamfunn og de fleste av oss har mer enn nok. Har man noe til overs, eller ønsker å kvitte seg med noe, er det bare å komme, sier Reidun Steinbakken, mens Solveig nikker enig.

– Jeg kan jo ikke gå fra klubb, uten at det er noen som sier «Du, jeg har et par poser til deg». Og så har jeg stort sett garasjen full av ting som ikke tilhører meg. Nei, folk er flinke til å gi oss ting, det setter vi stor pris på. Sånn kan vi også glede andre, avslutter Solveig Dyrland Steinbakken.