Gå til sidens hovedinnhold

Coop reagerer: Det er rett og slett en bløff

Artikkelen er over 3 år gammel

Coop mener Kiwis påstand om at de er den første kjeden som tilbyr papirposer i hele Norge, er en bløff.

Kiwi erklærte mandag at de blir den første dagligvarekjeden som skal tilby papirposer til kunder i alle butikker over hele landet.

Les saken: Kundene blir hørt – nå lanseres denne posen

Coop mener utspillet ikke stemmer, og ønsker Kiwi velkommen etter.

– Å hevde at de er den første dagligvarekjeden i Norge med papirposer er rett og slett en bløff. Coop har tilbudt sine kunder, eierne av Coop, papirposer i mer enn ti år, sier Coops kommunikasjonsrådgiver, Per Løberg Eriksen til Nettavisen.

– Vi har ikke sett papirposer fra Coop, verken i bybildet eller i de butikkene vi sjekket. Kiwi skal tilby papirposer i alle våre 652 butikker. Uansett er det flott at vi er flere kjeder som tilbyr kundene et alternativ til plastposer, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Hun viser til at Kiwi ikke påstår at de er den første kjeden med papirposer, men første kjede som vil tilby det i alle butikker.

Eriksen sier at Coop-kjedene solgte 188.000 papirposer og cirka 100.000 handlenett til sammen i 2017 over hele Norge, og at alle Coops dagligvareforretninger i landet kommer til å selge papirposer innen 1. mai 2018.

Saken fortsetter under bildet.

 

«I mai vil Kiwi, som første dagligvarekjede i Norge, tilby papirposer i alle våre 652 Kiwi-butikker», skrev Kiwi i mandagens pressemelding.

– Her prøver Kiwi å ta nok et miljøpoeng, sier Eriksen.

Prisen på papirposene i Coop kommer til å endre seg når de kommer ut med nye poser før måneden tar slutt, skal vi tro Eriksen.

 – Per i dag er prisen på papirposer 2 kroner og 50 øre. Men vi trykker nye poser for Extra-kjeden i disse dager, sier Eriksen.

Det er ennå ikke klart hva papirposene kommer til å koste i butikkene, ifølge Kiwis kommunikasjonssjef.

Butikkkjeden mener papirposene skal bidra til å redusere platsforsøpling og bruken av plastbæreposer. (ANB)