Bergbys er i ferd med å reise seg etter konkursen, McDonalds kvesser knivene og om en drøy måned åpner Burger king tre restauranter.

I løpet av mars måned er det planlagt åpning for de tre restaurantene på Myren i Skien, Moheim i Porsgrunn og Brotorvet på Stathelle. Ombyggingsarbeidene er i god gang og selv om åpningsdatoen ikke er satt forventer kjeden å åpne i løpet av mars.

I et område med mange arbeidsledige bør det være en god nyhet at kjeden trenger 75 til 90 ansatte fordelt på hel- og deltidsstillinger.

Ekspanderer

Burgergiganten utvider for tiden kraftig over hele Skandinavia og kjeden grep begjærlig muligheten da Bergbys gikk konkurs og gårdeierne sto fritt til å velge nye leietakere.

- Grenlandsområdet har lenge vært på vår liste over områder der vi ønsker å etablere oss, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ole Erik Samseth i Burger King Scandinavia.

De to restaurantene i Skien og Porsgrunn vil bli drevet av Burger king selv, mens restauranten i Bamble vil blir drevet av en franchisetaker. Det skal ikke være planer om restauranter andre steder i Telemark.

Underskudd

Da Bergbys startet opp igjen etter konkursen var det uten restauranten på Stathelle. Kjeden fikk aldri til driften på senteret, og skal ha vært en av årsakene til at den lokale burgerkjeden måtte gå den tunge veien til skifteretten. Burger king er ikke redd for å gå i den samme fellen.

- Vi har gjort våre egen vurdering av beliggenheten, uavhengig av hvordan det gikk med forrige leietaker, så dette føler vi oss trygge på. I tillegg har vi  et globalt og gjennomprøvd konsept som vi har stor tro på, og som vi vet fungerer veldig også godt også på kjøpesenter av samme størrelse som Brotorvet, sier Samseth.

Milliardær

Burger King er en amerikansk gigant. I Skandinavia er det Umoe Restaurant som eier rettighetene gjennom selskapet King Food. Umoe er eid av milliardæren Jens Ulltveit Moe og driver også en rekke andre restaurantkonsepter i Norge og Sverige. De mest kjente er TGI Fridays, Starbucks og Peppes pizza.

I Grenland driver kjeden fra tidligere serveringsstedene La Baguette, Fattigmann og Peppes på Herkules i Skien og Cafe Opus på Down Town i Porsgrunn.

Til sammen har selskapet 330 serveringsteder med 9000 ansatte og en omsetning på fire milliarder kroner.

BURGERKRIG

Med tre store kjeder i skarp konkurranse om kundene er det ikke tvil om at det blåser opp til kamp om burgerkundene. Den svenske burgerkjeden Max har tidligere fortalt til TA at også de snuser på markedet i Grenland.

Samseth hos Burger king vil alikevel ikke snakke om noen burgerkrig.

- Vi tror at det er plass til flere aktører og at dette gir gjestene større valgmuligheter. Vi ser ikke for oss at dette skal bli noe annet en sunn konkurranse der de ulike aktørene har forskjellige tilbud til gjestene, avslutter han.