Det å kombinere bunadsdag med tulipanplukking er åpenbart et sjakktrekk, for det var svært mange som tok turen til Brekkeparken denne søndagen.

Det var heller ingen ulempe at været, som har vært noe ustabilt i det siste, viste seg fra sin beste side.

Plukking

Muligheten for tulipanplukking var åpenbart noe somtrakk mange til parken, og allerede utpå formiddagen var de store bedene foran huset nærmest tømt for blomster.

Nå er nemlig tulipansesongen straks over, og nye blomster skal ned i bedene i Brekkeparken, så de besøkende kunne ta med både blomster og løker hjem.

– Ja, det gir jo et fint minne fra dagen vi har hatt her, forteller en hageinteressert dame fra Skien, som hadde sikret seg et knippe løk.

– Nå skal jeg ta dem med hjem og sette dem i jorda. Forhåpentligvis vil de gi blomster til neste år i et nytt bed, smilte hun.

Museet hadde riktignok besluttet å spare noen av bedene, så parken skulle se fin ut, for der folk hadde plukket så det temmelig «ribbet» ut.

Dans

På programmet denne dagen stod også flott folkedans.

Leikarringene Askeladden og Tusseladden fra henholdsvis Skien og Seljord stilte med mange flotte, bunadskledde dansere. I tillegg hadde de også fått forsterkning fra dansegruppa til Norsk Folkemuseum i Oslo.

De tre gruppene danset både sammen og hver for seg, og imponerte med god stil og flotte danseferdigheter.

Møtt fram hadde også Anne Gravir Klykken, og hun vartet opp med flott og særdeles lokal musikk, med blant annet kulokk fra Solum.

Kyrne lot seg riktignok ikke lokke fram denne gangen, men for den som ville ha en smak av gårdslivet, var det mulig å ta turen rundt i parken med hest og kjerre.

Og for den som ønsket å sette seg inn i bunadshistorie, bød konservator ved Norsk Folkemuseum, Anne Kristin Moe, på foredrag om bunadens opprinnelse.