Brrrrr..., nå setter kulda seg

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Novemberkulda ser ut til å feste grepet om Telemark, og helgværet byr på et tosifret antall kuldegrader flere steder i fylket.

DEL

I fjellet melder meteorologene om temperaturer ned mot 20 grader søndag kveld.

Dagtemperaturen i Vinje vil i helga ligge rundt 13 minusgrader. I Grenland vil temperaturen ligge på rundt syv minusgrader.

Det meldes om lettskyet vær, nordøstlig bris, til dels liten kuling 12 m/s på kysten. Mulighet for spredt snø, vesentlig nær kysten. Perioder med sol, særlig vest i fylket.

ALPINT I HØYFJELLET

Vil du teste alpinskia i helga må du ta turen opp i høyfjellet. På Gaustablikk skisenter meldes det om at fire av tolv heiser går i helgen. Men kun syv av totalt 33 nedfarter er åpne.

Rauland skisenter har 25 centimeter snø og har åpnet fire heiser og seks nedfarter.

Så langt har kun to av seks heiser åpnet på Haukeli, og ifølge nettstedet skiinfo.no har det kommet rundt 25 centimeter snø.

Alpinbakkene i Vrådal, Gautefall og Lifjell holder foreløpig stengt grunnet snømangel. Det samme gjør Grenland skisenter i Siljan, men ifølge senterets nettsider tar de sikte på å åpne hovedbakken neste helg.

REKORDTIDLIG ÅPNING

Det galde novemberværet kan føre til rekordtidlig oppstart i aplinanlegget ved Skien fritidspark.

Teknisk leder Trond Thorsen opplyser at planen er å åpne bakken mellom 8. og 10. desember. Om forholdene ligger til rette for det, kan det hende at bakken åpner enda tidligere.

- Vi produserer snø dag og natt, forteller Thorsen.

Nytt av året er at Fritidsparken samarbeider med Veirli SWAG terrengpark i Rauland. Formålet er å utvikle bedre tilbud for snowboardfolket som besøker bakken bak Fritidsparken.

Artikkeltags