Oslo-skolene advarer mot lek i brøytehauger etter ulykken i Skien

Foto: Erik Edvardsen

Foto: Erik Edvardsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN/OSLO: Undervisningsbygg oppfordrer Oslo-skolene til å passe på at det ikke blir laget snøhuler i brøytehauger etter at en jente ble begravd i en snøhule i Skien.

DEL

Tirsdag 16. januar ble en ni år gammel jente i Skien begravd i en snøhule da det kom en brøytebil som fylte åpningen med snø. Politiet brukte rundt 30 minutter å grave fram niåringen, som ikke ble skadd.

I kjølvannet av den dramatiske hendelsen sendte Undervisningsbygg Oslo, et kommunalt foretak underlagt Byrådsavdeling for kultur og næring, ut fellesbrev til alle skolene i Oslo mandag kveld.

Dette etter at bekymrede brøytebilsjåfører kontaktet etaten for hjelp om å si ifra til skolene. I brevet ber Undervisningsbygg skolene om å prøve å passe på at det ikke blir laget snøhuler i snøhaugene som ligger på skolens område etter snørydding.

I denne snøhaugen ble den lille jenta stengt inne i 30 minutter 

– Meldingen til skolene er et forebyggende tiltak for å unngå hendelsen som skjedde for kort tid siden i Skien. Når det blir store snømengder og høye brøytekanter blir mange fristet til å bygge snøhuler, sier Marit Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg, til NTB.

– Vi måtte reagere raskt siden det også snør i dag og brøyting vil pågå, forteller hun videre.

Brevet ble også sendt ut til brøytemannskapene som måker ved skolene i Oslo.

Artikkeltags