Gå til sidens hovedinnhold

Denne togstrekningen er fortsatt stengt - 1500 trær skaper fare for trafikken

Artikkelen er over 3 år gammel

Hundrevis av trær må fjernes før toget går igjen.

Én uke etter det store snøfallet som forårsaket at Bratsbergbanen måtte stenges, går det fortsatt ikke tog på strekningen mellom Notodden, Skien og Porsgrunn.

Årsaken er at så mange trær falt over kjørelinja og sporet, at det har tatt mange dager å fjerne dem. Eksperter på skogrydding har etter befaring konkludert med at det fremdeles er 1500 trær som er fare for togtrafikk og som de anbefaler må ryddes før det settes på trafikk, meldte Bane NOR mandag.

"Vi jobber med å rette feilen" står det på Bane NORs side fortrafikkmeldinger.

- Dette dreier seg om hundrevis, for ikke snakke om tusenvis av operasjoner – og tar dessverre litt tid, sier Torgald Sørli, Senior kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR.

Bratsbergbanen ble hardt rammet av snøfallet sist uke. KL-montør Knut Hvila Solhaug er blant dem som har vært ute og ryddet linjene på Bratsbergbanen. Til banenor.no sier han: - For oss i  Telemark  har det vært mest å gjøre på Bratsbergbanen. Vi har ryddet hundrevis av trær, men det har gått sakte når du bare kan kjøre 200 meter av gangen før nye hindringer må ryddes av veien. Fra Nordagutu til Larvik brukte vi 12 timer! På returen brukte vi 5 fem timer, for da hadde nye trær falt ned.

- Selv om det fremdeles er store deler av strekningen som er kritisk grunnet vegetasjon nær spor og Kl-anlegg, har vi de siste årene ryddet i snitt 23,7 km og brukt hele 33 millioner kroner på skog og ettervekstrydding. Nå i 2018 har vi satt av 13 millioner til skog og ettervekstrydding, forteller områdedirektør Stian Wesøy til nettsiden.

De estimerer at banen tidligst kan åpnes fredag 26. januar.

NSB organiserer taxi som erstatning for toget, opplyser NSB på sin nettside.