Fortsatt stor skogbrannfare

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Det fine og varme været den siste tiden har ført til at skogbrannfaren øker i Telemark. Selv med noe nedbør i vente, er det ikke nok til å avblåse faren.

DEL

OBS-VARSEL: Lokalt stor gress- og lyngbrannfare i områder med barmark til det kommer nedbør av betydning, skriver Yr.no.

- Vi velger å opprettholde faremeldingen som er ute nå. Det vil komme litt nedbør, men ikke nok, og da er det fornuftig å ta hensyn, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til TA.

I nabofylket Vestfold meldes det om knusktørre forhold, og det er derfor bestemt at brannvaktflyet vil ta til vingene i helgen for å holde øye med skogene i fylket.

Det har ikke lykkes TA å få opplyst om det er planer om det samme i Telemark, men folk oppfordres til å være svært varsomme ved bruk av åpen ild.

- Vi minner om bålforbudet som gjelder fra 15. april til 15. september, og at det i henhold til brannvernloven paragraf 5 er ulovlig å «gjøre opp ild under slike forhold og på en slik måte at det kan føre til brann», opplyste lensmann i Bø og Sauherad, Sigdrid Dahl i forrige uke.

Politiet har også varslet at bøtene vil sitte løst mot dem som ikke følger disse reglene.

de vil følge opp dette tett i tiden framover og opprette anmeldelser på alle forhold hvor brenning av gress, bål og annet oppdages eller kommer ut av kontroll.

Det er bøter som svir.

- Straffenivået for denne typen saker ligger fra 5000 kroner i bot, men straffenivået vil avhenge av de konkrete forholdene. Blant annet kan stor spredningsfare i området kan være skjerpende, sier Dahl.

Artikkeltags