Gå til sidens hovedinnhold

Her eksploderer det med brannmannen midt i flammene

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Under brannøvelsen på sykehuset i dag hørte man plutselig et smell. Det var damp fra sprit som slo opp med brannmannen midt i flammene.

Eksplosjonen skjedde under øvelse i et av rommene i underetasjen i bygg åtte på sykehuset i Skien. En brannmann skulle antenne brannen på nytt, men flammene antente spritdampen slik at flammene skjøt opp med et smell.

Klikk her for å se den spektakulære øvelsen i bilder

- Det kan virke dramatisk men det er såpass lite krefter i en slik brann at det er forholdsvis ufarlig, sier brannsjef Guttorm Liebe i Skien brannvesen. Brannmannen kom ut av det helt uten skader.

- Jeg var foreberedt på at smellet kunne komme. Du vet det er imot allle grillips å helle tennveske på varme, sier brannmannen i en kommentar til TA.

FLERE ØVELSER

Under denne delen av øvelsen skulle Porsgrunn brannvesen slukke en brann fra utsiden av bygget ved å skjære seg gjennom veggen med en såkalt skjæreslukker. Dette var bare en av en rekke metoder som skulle praktiseres gjennom den store øvelsen.

Hele bygg åtte på psykiatrisk avdeling på Sykehuset Telemark skal rives. Den jobben tar brannvesenet mot at de får øve i bygget før det brennes ned i ettermiddag. Nedbrenningen starter mellom 1530 og klokken 16 og vil være synlig over store deler av Skien.

- Det er ikke ofte vi får øve på et så stort bygg. Det gir oss en enestående mulighet til å prøve forskjellige slokningsteknikker, sier Liebe. En brannforsker fra Trondheim skal være med på to av forsøkene.

Bildeserie

Brannøvelsen i bilder

 

Dette er en av de største brannøvelsene i Skien gjennom historien. Det mest matnyttige for brannvesenet er det som skjer gjennom dagen, mens den mest spektakulære delen for alle andre blir nedbrenningen av bygget.

En rekke etater er med på øvelsen og Sivilforsvaret og Røde Kors vil hjelpe til med sikkerheten under selve nedbrenningen.

EKSTRA VAKTLAG

Et halv ekstra vaktlag på vakt sørger for at sikkerheten ved andre branner i kommunen opprettholdes gjennom dagen og dersom det skulle oppstå en storbrann hvor det er behov for ekstra mannskaper er man forberedt på å pakke ned sakene.

Sikkerheten går foran alt og dersom det skulle være en minste risiko med å gjennomføre øvelsen vil den bli avbrutt.

- Det ser ut som om vi får en gunstig vindretning så dette ser ut til å gå bra, avslutter den engasjerte brannsjefen fornøyd.