Døde etter campingbrann

TIL SYKEHUS: To personer ble fraktet til sykehus etter brann i en campingvogn, én av dem i luftambulanse. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

TIL SYKEHUS: To personer ble fraktet til sykehus etter brann i en campingvogn, én av dem i luftambulanse. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

Artikkelen er over 3 år gammel

NEVLUNGHAVN: En 73 år gammel mann fra Skien døde i forrige uke av skadene han fikk, etter at campingvogna de oppholdt seg i begynte å brenne.

DEL

– En av de skadde omkom i forrige uke. Det bekrefter Jan Erik Jørgensen ved kriminalavdelingen hos Larvik-politiet til TA mandag formiddag. Han legger til at det var en 73 år gammel mann fra Skien som døde.

Den omkomnes kjæreste, en 69 år gammel kvinne, som også befant seg i campingvogna da den begynte å brenne, ligger fortsatt på sykehus. Tilstanden hennes er uklar.

– Det er usikkert, men hun er fortsatt dårlig, sier Jørgensen.

Uvisst årsak

Brannvesenet og politiet som var på stedet antydet at det kan ha vært en brennbar væske på gulvet, og det skal ha brent i gulvet eller et annet brennbart materiale i forbygget til campingvognen.

Brannsjef i Larvik, Arve Stokkan, har tidligere uttalt at det brant i noe brannfarlig, men de har foreløpig ikke kommet til noen klarhet om hva den endelige brannårsaken er.

BRANN: En person er død etter campingbrannen i mars, mens en fortsatt er skadd.

BRANN: En person er død etter campingbrannen i mars, mens en fortsatt er skadd. Foto:

Det har også blitt uttalt at problemer med gasskomfyren i campingvogna var årsaken.

– Vi har ikke noen brannårsak foreløpig. Det tar litt tid, forteller Jørgensen. Han legger til at politiet fortsatt etterforsker saken.

Omfattende

Det var 19. mars i år at det begynte å brenne i en campingvogn på Omrestranda i Nevlunghavn i Larvik. To personer befant seg i campingvogna da det begynte å brenne. Begge ble først fraktet til Sykehuset i Skien, før de ble sendt videre til Haukeland sykehus i Bergen.

– De har ganske omfattende brannskader, spesielt den ene personen, sa politiførstebetjent Brynjar Gärtner til journalisten på stedet. Ifølge Gärner skal de to ha fått skader i ansiktet, som følge av brannen.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, og det var ikke fare for spredning.

Artikkeltags