Valget i Porsgrunn kan bli langt mer spennende enn de fleste har regnet med på forhånd. I alle fall hvis man skal legge tallene fra Respons til grunn. For det er ikke lenger selvsagt at ordføreren i Porsgrunn vil hete Øystein Beyer etter valget.

Målingen Respons har gjort viser at det er et borgerlig flertall nå, noen få måneder før valget. De tradisjonelle borgerlige partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF får en oppslutning på 50,6 prosentpoeng.

Meningsmålingen viser at Høyre tredobler oppslutningen fra valget i 2007. Mens den tradisjonelle venstresiden i Porsgrunn sliter, selv om Arbeiderpartiet fortsatt er det klart største partiet.

NY LISTE KAN BLI JOKER

Den nye By- og nærmiljølista i Porsgrunn kan bli en joker ved høstens valg. I meningsmålingen får lista 7,7 prosentpoeng i oppslutning. Noe som betyr at lista ligger an til å bli det fjerde største i det nye bystyret.

Men selv om det er de borgerlige partiene som nå har flertallet i Porsgrunn på denne målingen betyr ikke det automatisk at det blir et borgerlig styre i Porsgrunn hvis resultatet skulle bli valgresultat. Som kjent er det et borgerlig flertall i Porsgrunn bystyre i dag. Men Høyre og KrF har valgt å samarbeide med Ap mens SV, Rødt og Sp befinner seg i opposisjon. Selv om Sp og Venstre var med i samarbeidet fra starten av perioden.

Les mer i morgendagens TA.