Gå til sidens hovedinnhold

Byr du på disse husene, gjør du en god gjerning

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Kan 11 pepperkakehus gi penger til sykehusklovnene?

Da er utstillingen på Brotorvet åpnet og 11 pepperkakehus kan beskues og bys på. For dette er ingen lek, men seriøst innsats for å samle inn penger til Sykehusklovnene.

Hvert år siden 2005 har eiendomsmeglerkontoret på Stathelle engasjert barnehager, Sfo, skoler og private til å lage pepperkakehus som skal vises på senteret i førjulstiden.

Rekordmange bidrag

Nylig var over 70 unger inne og leverte sine bidrag. Den siste tiden har det blitt bakt pepperkakehus over en lav sko i skoler og banehager i Porsgrunn og Bamble.

Dermed er også årets utstilling større enn noen gang.

Bakt et fyr

Byggverkene – som alle er laget av pepperkakedeig består av sirkustelt, hytter, hus, festninger, gapahuk og – ikke minst – Langøytangen fyr.

– Dette er kreativt, altså! Både pynting og utforming er virkelig av ypperste klasse, sier Henrik Tangen, som er primus motor bak veldedighetsaksjonen.

– Kom igjen å by

For det er innsamling det er. Pepperkakehusene skal «selges» og det er laget salgsprospekt og det skal gjennomføres ordentlige budrunder for å oppnå høyest mulig pris. Og pengene går uavkortet til Sykehusklovnene.

Det lages salgsoppgaver, det annonseres og det skal bys, og gjengen hos Krogsveen i Bamble håper på heftige budrunder fram mot jul. Tidligere har de fått inn opp mot 70 000 fra ivrige budgivere.

– Nå håper jeg folk vil by. Kom igjen og gi bud. Alle kan by. Ingen bud er for store og ingen for små. Bare ta kontakt med oss, sier Tangen, som også håper på rekordmange penger til klovnene på sykehuset.