Prisene på disse leilighetene fortsetter å stige

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det siste året har prisen på borettslagsboliger økt med 8,5 prosent. Prisene har steget 1,4 prosent i løpet av andre kvartal, viser tall fra NBBL.

DEL

Med det siste kvartalets økning er gjennomsnittlig totalpris for en borettslagsbolig i overkant av 2,7 millioner kroner, viser kvartalstallene fra Norske Boligbyggelag (NBBL).

Det er andre måned på rad med økning, etter et meget sterkt siste kvartal i 2016. Likevel tror NBBL at prisveksten kommer til å flate ut.

– NBBLs tidligere prognoser med en utflating i løpet av året, stadfestes så langt ved tallene som presenteres for 2. kvartal 2017. Ytterligere rentekutt virker usannsynlig. Dessuten fører innstramming i boliglånsforskriften, lavere befolkningsvekst og økning i boligbyggingen til et mer balansert marked, sier NBBLs administrerende direktør Thor Eek.

Tallene viser også store regionale forskjeller, som imidlertid er i ferd med å jevne seg ut. I Oslo, der prisnivået i utgangspunktet er høyest, faller prisene. På den andre siden er veksten er størst i vest, og i Stavanger ble en borettslagsbolig omsatt for i snitt i overkant 2,6 millioner kroner.

– Svakere prisutvikling i det siste har ført til spekulasjoner om en kraftig korreksjon, spesielt i Oslo. Jeg tror ikke den risikoen er reell før eventuelt både renten og arbeidsledigheten øker, sier Eek i NBBL.

Tallene bygger på omsetning av 2723 boliger, til en gjennomsnittlig kjøpesum på 2,4 millioner kroner og en gjennomsnittlig fellesgjeld på 309 600.

Artikkeltags