Gå til sidens hovedinnhold

Trolig en og samme person som har griset ned hele sentrum

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Eierne av bygårdene i Skien fortviler over taggere som griser til byen. De siste månedene skal det ha vært ekstremt ille.

Med spraybokser tegner og tagger de på husveggene. Etter det TA erfarer skal det være en person som er spesielt aktiv. Taggen "DVL" finnes på husvegger over hele byen. Denne personen skal etter det TA erfarer operere på egen hånd på utsiden av det etablerte grafittimiljøet.

I forrige uke ble det kjent at en gårdeier tilbyr en dusør på 10.000 kroner for opplysninger som fører til at gjerningspersonene blir tatt.

Les også: Vet du hvem som gjorde dette, kan du bli 10 000 kroner rikere

FRUSTRERT

En av dem som er frustrert over tilgrisingen er eiendomsforvalter Sture Friesl i stiftelsen Kaare Berg. Denne stiftelsen eier hele Meierikvartalet i Skien sentrum.

- Så snart vi fjerner taggingen, griser de til på nytt, sier Friesl. Han er klar på at det eneste effektive virkemiddelet vil være kameraovervåking over hele sentrum.

I løpet av året skal Friesl bruke 80.000 kroner på å rense fasaden til bygården i Skistredet 9. I dag er den vakre bygården tagget ned hele veien.

- Den blir vel tagget ned igjen i løpet av kort tid, men vi håper å få på plass et belegg som gjør det enklere å fjerne griseriet, avslutter han.

 

FØLGER MED

- Jeg kan bekrefte at vi også har fått informasjon om at dette er et økende problem for gårdeierene, sier politioverbetjent Georg Andersen ved Grenland politistasjon.

Patruljene har fått beskjed om å holde øynene oppe.

- Vi er klar over problemet og prøver å gjøre noe med det, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt.

Det er en gjengs oppfatning at dette er et ungdomsfenomen, men de fleste som tidligere har blitt pågrepet for tagging har vært over 18 år.

- Vi jobber mot miljøet og våre patruljer følger med, men vi greier ikke å være over alt, avslutter operasjonsleder Jansen.