Eiendomsmegler legger ned - åtte må finne ny jobb

Legger ned: Åtte ansatte blir berørt når PBBL Eiendomsmegling legger ned kontoret ved nyttår. foto: ellen esborg

Legger ned: Åtte ansatte blir berørt når PBBL Eiendomsmegling legger ned kontoret ved nyttår. foto: ellen esborg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: – Vi tror ikke mange blir stående uten jobb, det håper vi virkelig ikke, sier styreleder Thor Fjellvang i PBBL.

DEL

Torsdag ble de åtte ansatte i Porsgrunn, Bamble og Borgestads boligbyggelags (PBBL) megleravdeling informert om styrets avgjørelse.

– Ingen er blitt sagt opp ennå, men det kan bli overtallige. Vi tror ikke mange blir stående uten jobb, det håper vi virkelig ikke, og vi vil forhandle og forsøke å finne gode løsninger for de ansatte, sier styreleder Thor Fjellvang i PBBL.

– Stor konkurranse

Bakgrunnen for nedleggelsen er svikten i markedsandeler.

– Det har vært vanskelig å hevde seg i den konkurransen som er i markedet. Vi har hatt store prosjekt som har gått veldig bra, men man kan ikke basere seg bare på dem, sier Fjellvang.

PBBL eiendomsmegling har vært inne i flere store boligbyggeprosjekter i Grenland den siste tiden, blant annet den mye omtalte Øya i Porsgrunnselva der leilighetene ble solgt unna på rekordtid.

Denne høsten har meglerne blant annet solgt nye rekkehus på Brattås, leiligheter ved Lagunen i Langesund, Amundahagen på Heistad, Nabolaget på Hovet og Slottsbrugata på Hovenga. Neste uke markerer de salgsstart på leiligheter i Skomværkvartalet midt i Porsgrunn sentrum.

– Vi er i en prosess vedrørende samarbeid med et eksternt meglerforetak om megling i fremtiden. Vi skal sørge for at prosjektsalget blir godt ivaretatt. På kort sikt vil ikke kundene eller medlemmene våre merke noe, sier Fjellvang.

Negativ trend

Avdelingen blir lagt ned 1. januar 2017.

– Styret vedtok dette etter en negativ utvikling over tid, sier Fjellvang.

Styrelederen tar seg av kontakten med pressen i denne saken. Fjellvang har sittet i PBBLs styre i ett år, og overtok ledervervet for bare noen få dager siden. Avgjørelsen har imidlertid ligget i kortene en stund.

De åtte ansatte i megleravdelingen vil bli innkalt til samtaler for å diskutere løsninger, deretter ventes drøftingssamtaler, forteller styrelederen.

– Vi vil forhandle om å finne gode løsninger for de ansatte, sier styrelederen.

Artikkeltags