Hus og leiligheter i Telemark går på «billigsalg»

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Artikkelen er over 2 år gammel

GRENLAND: Prisene på hus og leiligheter i Grenland er fremdeles blant de laveste på Østlandsområdet. Det siste året har prisene i Skien steget med 9,1 prosent.

DEL

Det tilsvarende tallet for Porsgrunn var 7,7 prosent. Det bekrefter daglig leder Torgeir Halsen i DNB eiendom i Skien. Han støtter seg til fylkesboligprisstatistikken fra Eiendom Norge.

Halsen mener at boligkjøpere i Telemark fortsatt gjør et kupp. Han forteller at prisen for en topp familiebolig i Skien ligger på rundt tre millioner kroner.

Lav kvadratmeterpris

- Det har ikke vært noen høyere vekst i Grenland enn i Østlandet for øvrig og vi må huske på at det kommer fra lave nivåer. Det betyr at kvadratmeterprisen øker mindre i Grenland enn andre steder i landet.

For hele landet har prisveksten de siste 12 månedene vært på 10 prosent og Oslo leder an med en prisvekst på eksplosive 18,5 prosent på ett år.

Mer attraktivt

Boligprisene er gunstig for førstegangskjøpere, men representanten for eiendomsbransjen skulle gjerne sett en annen utvikling

- Prisveksten forteller jo noe om hvor attraktivt det er å bo i et område. Han mener at nøkkelen for en prisvekst ligger i arbeidsplasser.

De siste fem årene har prisveksten i Grenland vært på 20 prosent, mot 34,2 prosent for hele landet.

Artikkeltags