Her finnes noen av landets billigste bruktboliger - denne leilligheten koster 130.000 kroner

BILLIGST I TELEMARK: En leilighet i denne 4-mannsboligen på Rjukan ligger ute med en prisantydning på 130.000 kroner.

BILLIGST I TELEMARK: En leilighet i denne 4-mannsboligen på Rjukan ligger ute med en prisantydning på 130.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Telemark har blant de laveste bruktboligprisene i landet. Akkurat nå ligger det ute 13 boliger til under 500.000 kroner.

DEL

Den aller rimeligste ligger ute med en prisantydning på 130.000 kroner pluss en fellesgjeld på nær 90.000 kroner. For den prisen kan man få en leilighet med to soverom i en 4-mannsbolig på Rjukan.

Det har kommet inn bud på leiligheten og annonsen sier ingen ting om hvor mye den nye eieren må belage seg å bruke på oppussing.

Det er i Tinn prisnivået på leiligheter er desidert lavest i fylket og 11 av de 13 leilighetene vi finner på finn.no med en prislapp på under en halv million ligger nettopp i denne kommunen.

BILLIG HYTTE

Det er ingen boplikt og det er ikke uvanlig å kjøpe en borettslagsleilighet på Rjukan for å bruke den som fritidseiendom. Hytteprisene noen hundre meter lenger opp i fjellet ligger på et helt annet prisnivå. Det man må huske på er at selv om inngangsprisen er lav er det ofte nødvendig å bruke en del penger på oppussing og i tillegg kommer det felleskostnader på noen tusenlapper i måneden.

Prisen på en eiendom avhenger av tilbud og etterspørsel. På Rjukan er tilbudet langt større enn etterspørselen og det gjør at boligkjøpere kan gjøre ett kupp, bekrefter eiendomsmegler Torgeir Halsen hos Dnb eiendom.

- Det foregår en urbanisering av samfunnet og det gjør at prisene utvikler seg annerledes på landsbygda enn i byene, sier Halsen. Han mener at nøkkelen for Tinn og Rjukan vil være en ytterligere satsing på turisme. Ikke minst for å skape arbeidsplasser. Flere jobber vil også føre til økte eiendomspriser i Tinn.

Halsen sier at prisen på en eiendom sier noe om attraktivitet for et område og en bolig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANDLIG IDYLL: Her får du både hus og låve for under 500.000 kroner. Her kan du dyrke dine egne grønnsaker.

LANDLIG IDYLL: Her får du både hus og låve for under 500.000 kroner. Her kan du dyrke dine egne grønnsaker. Foto:

Er du ikke typen trives i leilighet finnes det også ett rekkehus, tre eneboliger og ett bolighus med låve for 500.000 kroner. Dersom du kan tenke deg å bo i Bøgrend i Vinje kan du for eksempel få en enebolig over tre etasjer til 420.000 kroner og i Høydalsmo får du bolighus, en låve og 1,7 mål tomt for 490.000 kroner. Her er det ingen gjeld og tomta er stor nok til å dyrke både poteter og andre grønnsaker.

Artikkeltags